Monday, February 20, 2017

Εξωτερική πολιτική και Ελληνική ιθαγένεια


Το ζήτημα της ιθαγενείας έχει τεραστία σημασία για την επιβίωση του Ελληνισμού.
Δεν επιτρέπεται να το αντιμετωπίζουμε ελαφρά τή καρδία.
Από την στιγμή που εκατομμύρια Ελλήνων ζούν στο εξωτερικό, πρέπει να μας ενδιαφέρει ποία είναι η αντίστοιχη πολιτική ιθαγενείας της χώρας στην οποία διαμένουν οι Ομογενείς μας.
Υπάρχουν χώρες που αποδίδουν υπηκοότητα και ιθαγένεια με βάση το δίκαιον εδάφους. Οπότε ένα ζευγάρι Ελλήνων μεταναστών που γέννησε το παιδί του στο εξωτερικό, θα αναγκαστεί να δεχτεί για το παιδί τους την υπηκοόητα και την ιθαγένεια της ξένης χώρας.
Άλλες χώρες δεν διαχωρίζουν την ιθαγένεια από την υπηκοότητα. Άλλες χώρες επιτρέπουν την διπλή υπηκοότητα και την διπλή ιθαγένεια. Άλλες επιτρέπουν διπλή υπηκοότητα αλλά μόνον μία ιθαγένεια. Άλλες επιτρέπουν πολλαπλές υπηκοότητες.
Η Ελληνική εξωτερική πολιτική πρέπει να εξετάζει κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Στις περισσότερες περιπτώσεις για τους Ομογενείς της Διασποράς πρέπει να απαιτούμε να αποκτήσουν Ελληνική ιθαγένεια και διπλή υπηκοότητα. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδεχτούν ξένη ιθαγένεια.
Αν το ξένο κράτος δεν διαχωρίζει την ιθαγένεια από την υπηκοότητα, τότε θα πρέπει να απαιτήσουμε ειδική εξαίρεση για τους Έλληνες.
Σε κάθε κράτος υπάρχουν τρόποι να παρακαμφθούν οι επίσημοι νόμοι μέσω ειδικών συμφωνιών πάνω ή κάτω από το διπλωματικό τραπέζι διαπραγματεύσεων. Μπορεί η Ελλάς να δώσει ως αντάλλαγμα μία εμπορική συμφωνία και σιωπηρώς το ξένο κράτος να επιτρέπει την διάκριση ιθαγενείας υπέρ του Ελληνικού κράτους.
Στην σημερινή εποχή αντιμετωπίζουμε διπλή καταστροφή. Από την μία μεριά χώρες οι οποίες ταυτίζουν την ιθαγένεια με την υπηκοότητα και την αποδίδουν με δίκαιον εδάφους(Jus soli-όποιος γεννήθηκε στο έδαφός μας είναι αυτομάτως ιθαγενής ασχέτως εθνικής καταγωγής), αποδεκατίζουν τον Ελληνισμό αποδίδουσες ξένη ιθαγένεια σε Έλληνες μετανάστες.
Από την άλλη μεριά, οι παρανόμως εισελθόντες αλλόφυλοι αποκτούν Ελληνική ιθαγένεια στην Ελλάδα.
Και στις δύο περιπτώσεις, καταβάλλονται προσπάθειες από τους "αντιρατσιστές" η διαδικασία να καταστεί μη-αναστρέψιμη από διοικητικής απόψεως.
Δικό μας ιερό καθήκον είναι να διατηρούμε ξεχωριστά δημογραφικά αρχεία των Ελλήνων του εσωτερικού και του εξωτερικού, και όταν έχουμε την εξουσία να αποδώσουμε την Ελληνική ιθαγένεια στους Έλληνες του εξωτερικού, και να αφαιρέσουμε την Ελληνική ιθαγένεια από τους αλλοφύλους του εσωτερικού.

5 comments:

  1. Εγώ Ιφικράτη μένω στο εξωτερικό..και αν μπορούσα να κάψω τα στοιχεία μου από την Ελλάδα θα το έκανα..ταυτότητα διαβατήρια κτλ..ωστε να θεωρούμε κάτοικος της χώρας που είμαι και μόνο καθώς το να είσαι "Εληνας" σήμερα είναι σαν να είσαι ψωριάρης !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αφού τους επιτρέπεις, καλά σου κάνουν. Στους βάρβαρους να φέρεσαι όπως τους αξίζει. Μη τους δίνεις δικαιώματα και θα μαζευτούν. Πάντως από το τρόπο που σκέφτεσαι δεν φαίνεται να είσαι και καμιά σημαντική απώλεια για το έθνος οπότε αν το θέλεις πολύ κάψτα.

      Delete
    2. ξεφτιλας εισαι
      αναρχοκομουνιστης προβοκατορ εισαι που το παιζεις εξωτερικος...
      πες μας σε ποια χωρα των εξωτερικων κρυβεσαι....

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Είμαι κι εγώ Έλλην του εξωτερικού, και μάλιστα υπερήφανος που είμαι ΕΛΛΗΝ.
    Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί "Έλληνες" στο εξωτερικό που σκέπτονται με τον ίδιο τρόπο όπως ο πρώτος ανώνυμος σχολιαστής παραπάνω. Αυτοί είναι γεννημένοι γραικύλοι που εκβαρβαρίζονται εύκολα κι αυτόματα με το που πατούν το πόδι στην αλλοδαπή. Κι αυτό διότι ουδέποτε γνώρισαν τον Ελληνικό Πολιτισμό. Γιαυτούς πολιτισμός είναι μόνο τα σουβλάκια, τα ντολμαδάκια, το ούζο, το σκυλελέ τραγούδι, και ο χορός της αρκούδας. Θαμπώνονται από τα πλούτη, τον καταναλωτισμό, και το Κράτος, και πασχίζουν να τα υπηρετούν χωρίς κρίση. Αλίμονο! Αυτοί είναι οι πολλοί εκ των μεταναστών εξ Ελλάδος.
    Τέτοιους γενετικά ραγιάδες δεν χρειαζόσαστε στην Ελλάδα μας από την αλλοδαπή. Σαν ξερόλες θα σας πουλάνε έξυπνες βλακείες, και θα σας πάνε πίσω στους Οθωμανικούς αιώνες. ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ.

    ReplyDelete