Saturday, March 8, 2014

Η θραύση του αδύναμου κρίκου ως μέσον αποκαταστάσεως της ισορροπίας δυνάμεων στην Ευρώπη



Η κατάσταση στην Ουκρανία αποδεικνύει ότι το ευρωπαϊκό σύστημα γίνεται όλο και περισσότερο ασταθές. Όπως δήλωσε και η Μέρκελ, το ρολόι μοιάζει σαν να έχει επιστρέψει λίγα χρόνια πριν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. 

Για την Ελλάδα η κρίση στην Ουκρανία είναι η μεγάλη ευκαιρία. Πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να οξύνουμε τις γεωπολιτικές συγκρούσεις. Η αστάθεια πρέπει να επεκταθεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης. 

Η αστάθεια στον ευρωπαϊκό χώρο έχει προκληθεί από έναν συνδυασμό παραγόντων. Αφ' ενός η εικοσαετής (1990-2010) μονοκρατορία των ΗΠΑ, αφ' ετέρου η υποδούλωση της Ε.Ε. στις δομές του ΝΑΤΟ, έχουν δημιουργήσει μία ευρωατλαντική δύναμη που απειλεί την ειρήνη σε όλο τον κόσμο. 

Γεωργία, Βαλτικές χώρες, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Πολωνία, Ουκρανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, πρέπει να απεγκλωβιστούν από την σφαίρα επιρροής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. για να αποκατασταθεί η ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη. Αλλιώς πρέπει να δημιουργηθούν αντίρροποι στρατιωτικοί συνασπισμοί και να περικυκλωθούν από στρατιωτικές βάσεις, Ιαπωνία, Ισπανία(λόγω Γιβραλτάρ), Μεξικό(λόγω εγγύτητος με τις ΗΠΑ), Παναμάς(λόγω διώρυγας) ως αντίποινα για την συνεχή επεκτατική πολιτική του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάς ως ο αδύναμος κρίκος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ είναι αυτή που θα σύρει τον χορό της διαλύσεως του δυτικού συνασπισμού. Η οικονομική πολιτική της Τρόικα έχει προξενήσει τέτοια αποσάθρωση στον παραγωγικό ιστό της χώρας ώστε έχει ανοίξει η όρεξη για διαρκές πλιάτσικο σε όλους τους "φίλους" και εχθρούς της χώρας μας. Η ιστορία διδάσκει ότι οι ασταθείς συνθήκες οδηγούν σε γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Σε νέα επίπεδα ισορροπίας. 

Το επαναστατικό κίνημα στην Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που του δίνεται και να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στην Νότια Ευρώπη. Να εξαπολύσουμε το γενικό σύνθημα "Εδώ και τώρα απόσχιση από την Ε.Ε". Πολιτικές απεργίες, δημοψηφίσματα, εκλογές, διαδηλώσεις, πρέπει να έχουν ως κύριο πρόταγμα την απελευθέρωση της Ελλάδος από την ευρωπαϊκή σκλαβιά. 

Πρέπει να οξύνουμε τα πολιτικά πάθη καταγγέλοντας την υποκρισία ΝΑΤΟ-ΕΕ, η οποία ζητά τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητος της Ουκρανίας την στιγμή που παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. Την στιγμή που κατέστρεψε με πόλεμο Ιρακ, Αφγανιστάν, Λιβύη.

Δεν θέλουμε τέτοιους συμμάχους. Δεν θέλουμε να δολοφονούμε λαούς στο όνομα των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ πρέπει να χαρακτηριστούν τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες παραβιάζουν την εθνική ανεξαρτησία των κρατών και τρομοκρατούν τους λαούς. 

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε καμμία περίπτωση την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στις δομές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Θα οδηγούσε σε παγκόσμια στρατιωτική σύρραξη. 

Οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολιτικοί, μεθυσμένοι από την αλαζονεία της τελευταίας εικοσαετίας όπου γενοκτονούσαν όποιον λαό ήθελαν αδιαφορώντας για τις συνέπειες, έχουν την εντύπωση ότι θα συνεχίζουν εσαεί την εγκληματική τους δράση, ατιμωρητί. 

Αν θέλουμε να αποφύγουμε την παγκόσμια στρατιωτική σύρραξη, έχουμε ανάγκη να επαναφέρουμε στον καθημερινό μας λόγο την ψυχροπολεμική φρασεολογία, και να αρχίσουμε να μελετούμε τα συγγράμματα των κορυφαίων πολιτικών του 17ου και 18ου αιώνος οι οποίοι ησχολούντο διαρκώς με την αποκατάσταση της ισορροπίας δυνάμεων στην Ευρώπη(ίδε το κατατοπιστικό σύγγραμμα Europe's classical Balance of Power, by Edward Vose Gulick). 

Η ισορροπία δυνάμεων έχει διασαλευθεί σε στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ κρατών, και σε κοινωνικό επίπεδο μεταξύ τάξεων. Η ΕΕ έχει μετατραπεί σε ιμπεριαλιστικό υπερκράτος διαρκώς επεκτεινόμενο προς Ανατολάς. Οι τράπεζες έχουν μετατραπεί σε αδηφάγο τέρας διαρκώς κατασπαράσσον τον πλούτο των Εθνών. 

Όπως εξηγεί και ο Edward Gulick, σε τέτοιες περιπτώσεις όπου ο κίνδυνος αφανισμού είναι προ των πυλών, πρέπει να ξεφύγουμε από την λογική των συμμαχιών με φίλα προσκείμενα κράτη και να περάσουμε στην λογική ενός ευρυτέρου συνασπισμού, ακόμη και με χθεσινούς εχθρούς μας, προκειμένου να συντρίψουμε τον σημερινό υπέρτερο κίνδυνο. Αυτή ήταν η αντίδραση των κορυφαίων πολιτικών του 19ου αιώνος, όταν συνασπίστηκαν όλοι οι πρώην εχθροί εναντίον της Γαλλίας του Ναπολέοντος.

Αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο η αδράνειά μας. Όσο αφήνουμε το Ευρωπαϊκό Τέρας να επεκτείνει τα σύνορά του κατακρεουργώντας λαούς, έθνη, πολιτισμούς, οικονομίες, συσσωρεύουμε πυρηνική ενέργεια στα θεμέλια των κοινωνιών η οποία κάποια στιγμή θα εκλυθεί παρασύροντας τους πάντες. 

Μετά τα γεγονότα στην Ουκρανία το διακύβευμα δεν είναι το μνημόνιο. Το διακύβευμα είναι η παγκόσμια ασφάλεια. Όταν το Ευρωπαϊκό Κτήνος αποθρασυνόμενο φθάνει στο σημείο να απειλεί την Ρωσσία με κυρώσεις, σημαίνει ότι έχουμε πολύ λίγο χρόνο μπροστά μας για να αποφύγουμε τα χειρότερα. 

Ίσως οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών θεωρούν εαυτούς νέους Ναπολέοντες. Ίσως νομίζουν ότι ζούμε ακόμη στο 1991 όταν βομβάρδιζαν το Ιρακ με πυρηνικά όπλα αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Η παγκόσμια κατανομή ισχύος έχει αλλάξει. Ο δυτικός ιμπεριαλισμός έχει χάσει την δύναμή του αλλά όχι ακόμη το απύθμενο θράσος του. 

Για να ελέγξουμε την καταστρεπτική του δράση πρέπει να εργαστούμε σκληρά για την αποκατάσταση της ισορροπίας δυνάμεων. Οι συγκυρίες μας ευνοούν. Στην Βουλγαρία, στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στην Ουκρανία, οι ταραχές δεν κοπάζουν. Στην Ελλάδα χρειάζεται μία σπίθα για να ανάψει η πυριτιδαποθήκη της Επαναστάσεως. Το κατοχικό καθεστώς θα γκρεμιστεί σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. 

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τα εκατομμύρια των νεκρών από έναν παγκόσμιο πόλεμο εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πρέπει να αποτελέσουμε τον αδύναμο κρίκο που θα θραύσει τα δεσμά των λαών της Ευρώπης και θα οδηγήσει αρκετούς εξ αυτών σε γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό αναπροσανατολισμό της εξωτερικής τους πολιτικής, επαναφέροντας την σοφή και πολυπόθητη ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη.

7 comments:

  1. βιβλιογραφια θελουμε Ιφικρατηηηη!

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://archive.org/details/memoirsofprincem01mettiala
      Memoirs of Prince Metternich

      Delete
    2. https://archive.org/details/memoirsofprincea02czar
      Memoirs of Prince Adam Czartoryski : and his correspondence with Alexander I ; with documents relative to the Prince's negotiations with Pitt, Fox, and Brougham

      Delete
  2. To διακύβευμα δεν είναι το μνημόνιο, ίσως ούτε η παγκόσμια ασφάλεια αλλά οπωσδήποτε το δικαίωμα στη αξιοπρεπή ύπαρξη των Εθνών που συνιστούν την Ανθρωπότητα.

    Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης

    ReplyDelete
  3. Ιφικράτη είσαι η μοναδική μας ελπίδα!

    ReplyDelete
  4. ΙΦΙΚΡΑΤΗ...ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΟΒΟΛΟ...ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΕΝΑΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΦΑΙΡΑΣ(ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ... ΣΕ ΘΕΤΕΙ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ) ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΟΜΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΧΑΟΣ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ...ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ ΤΟΥ ΝΙΤΣΕ....ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

    ReplyDelete
  5. Δηλαδὴ πρέπει νὰ διαλέξουμε ἀνάμεσα στὰ Τσάγια καὶ στὴν Τρίτη Ῥώμη; Δύο δὲν ἦταν ἀρκετές; Προτιμῶ μία ἀποτσαγιοποιημένη Εὐρώπη.

    ReplyDelete