Wednesday, April 18, 2012

Το δίλημμα των κατοχικών εκλογών στις 6 Μαΐου είναι αν θέλουμε η Ελλάδα να γίνει ανεξάρτητο έθνος-κράτος ή να παραμείνουμε γερμανικό προτεκτοράτο


Ιφικράτης Αμυράς
Υποψήφιος στην Α' Αθηνών

Δεν υπάρχει πιά δίλημμα «μέσα ή έξω από το ευρώ». Τώρα το ζήτημα είναι ποιός θα εκδώσει την νέα δραχμή: οι Έλληνες ή το 4ο Ράιχ;
Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα είναι μονόδρομος. Ο Ελληνικός Λαός λαχταρά την Ελευθερία. Επιθυμεί να δει τα παιδιά του να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον ευημερίας.
Η 6η Μαΐου είναι μόνον μία από τις πολλές μάχες στον μακρύ πόλεμο που διεξάγουμε ενάντια τους δωσίλογους και τους ξένους κατακτητές.
Η συμμετοχή στις κατοχικές εκλογές πρέπει να γίνει με όρους απονομιμοποιήσεως του κατοχικού καθεστώτος, και όχι με όρους απονομιμοποιήσεως των δυναμικών λαϊκών διαδηλώσεων. 

Η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση προχωρά με αποικιοκρατικούς όρους. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να διαλύσουμε το γερμανο-Ευρωπαϊκό ολοκληρωτικό υπερκράτος. Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός πρέπει να συντριβεί αμείλικτα από τον Ελληνικό Λαό σε συμμαχία με όλα τα κινήματα στην Ευρώπη. 
Αν κάποιος πατριώτης εισέλθει στο κατοχικό κοινοβούλιο, σκοπός του θα είναι η κατάλυση των κατοχικών νόμων. Το βήμα του αγορητού θα γίνει εφαλτήριο για να εξαπολυθεί επίθεση στο κατοχικό καθεστώς. Σε καμμία περίπτωση δεν θα παύσει η επαναστατική πάλη.
Στις αναλύσεις μας μέσω της αρθρογραφίας είχαμε προειδοποιήσει ότι αν προκηρυχθούν κατοχικές εκλογές, υπάρχει κίνδυνος νομιμοποιήσεως της ξένης κατοχής και του μνημονίου. Και αυτό επειδή τα περισσότερα κόμματα δεν χρησιμοποιούν τις εκλογές ως συμπληρωματικό όπλο στον πολιτικό αγώνα, αλλά ως το μοναδικό όπλο.
Η επαναστατική πτέρυγα του πολιτικού φάσματος πρέπει να εξηγήσει στον Λαό ότι οι εκλογές είναι ευκαιρία ζυμώσεως για επαναστατική πάλη. Τα συνθήματα για πολιτική απεργία διαρκείας και για παλλαϊκή εξέγερση, πρέπει να χρωματίζουν τα εκλογικά συνθήματα.
Χωρίς πίεση από τον Λαό, και εφ’ όσον δεν έχουμε συντακτική εθνοσυνέλευση, κάποια αντιμνημονιακά κόμματα και πολιτικοί θα αρχίσουν τις κυβιστήσεις την επομένη μέρα των κατοχικών εκλογών. Θα συνταχθούν με το μνημόνιο.
Τα μνημονιακά κόμματα θεωρώντας τις εκλογές ως τρόπο εκτονώσεως της λαϊκής οργής, αλλά στην ουσία ως τρόπο νομιμοποιήσεως των εγκλημάτων τους, δεν έχουν άλλο τρόπο επιβιώσεως από το να αναζητήσουν προδότες μέσα στα αντιμνημονιακά κόμματα. Ο Λαός πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να πάρει εκδίκηση απ’ όσους αντιμνημονιακούς πολιτευτές τον προδώσουν.
Για να επιτευχθεί η ανατροπή της κατοχικής ληστοσυμμορίας πρέπει να εξηγήσουμε στον Λαό ότι ψεύδονται όσοι αποκαλούν τις κατοχικές εκλογές «τελευταία ευκαιρία για την σωτηρία της Ελλάδος». Θα γίνουν πολλές εκλογικές αναμετρήσεις σε μικρό χρονικό διάστημα.
Η προεκλογική περίοδος είναι μία θαυμάσια ευκαιρία για επαναστατική ζύμωση όπου πρέπει να εξηγούμε στον Λαό να μην εμπιστεύεται τις υποσχέσεις των δωσίλογων.
Στις εκλογικές συγκεντρώσεις να εξηγούμε την ανάγκη για ανατροπή, με επαναστατικούς όρους: σχηματισμός ενός Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, που θα οργανώσει το πέρασμα στην πρώτη φάση δυαδικής εξουσίας.
Ο ανατρεπτικός πολιτικός αγών θα περάσει από πολλές φάσεις. Οι πατριώτες αγωνίζονται να διευρύνουν το πεδίο δράσεως του Λαού. Τον καλούν να ψηφίζει νόμους στις λαϊκές συνελεύσεις, και να προσπαθεί να τους επιβάλλει δια της ισχύος.
Η πολιτική οργάνωση της στάσεως πληρωμών προς τους κατακτητές, η μαζική πολιτική απεργία, η κατάληψη δημοσίων κτηρίων, η πολιτική ανυπακοή στους κατοχικούς νόμους, η σύσταση λαϊκών δικαστηρίων με πρωτοβουλία του εξεγερμένου Λαού, η διοργάνωση ελεύθερων εκλογών από τις λαϊκές συνελεύσεις, θα προσφέρουν στον Ελληνικό Λαό την απαραίτητη πολιτική πείρα στο πεδίο του επαναστατικού πολέμου, μέχρι να φθάσουμε στο τελικό στάδιο της εξεγέρσεως.  
Η 6η Μαΐου θα αποτυπώσει μία αλλαγή στον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων μέσα στο κατοχικό κοινοβούλιο, αλλά επειδή η εκλογική μάχη διεξάγεται μέχρι στιγμής με όρους που επιβάλλει ο κατακτητής, τα εκλογικά αποτελέσματα δεν θα φέρουν άρδην αλλαγή.
Χρειαζόμαστε δυναμικές διαδηλώσεις του Λαού, που θα εκκαθαρίζουν κάθε μνημονιακή εστία μολύνσεως στο σώμα της Ελληνικής κοινωνίας.
Οι κατοχικές εκλογές διεξάγονται με όρους υπέρ των δωσίλογων. Δίδεται αφειδώς ξένη οικονομική βοήθεια στους προδότες του μνημονίου.
Ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος η μάχη για την ανατροπή θα δοθεί στους δρόμους, και όχι στα έδρανα το κατοχικού κοινοβουλίου.
Ιφικράτης Αμυράς
18-4-2012

No comments:

Post a Comment