Sunday, January 20, 2019

Όταν οι οργανωτές των ψευτοπατριωτικών συλλαλητηρίων εκφράζουν ανθελληνικές θέσεις πρέπει να τους κατακεραυνώνουμε



          

Λέει ο ανιστόρητος ρωμιός:

1. "Ο λαός των Σκοπίων δεν θα σωθεί παίρνοντας ένα όνομα που δεν του ανήκει".

Απάντηση: Η ιστορική Μακεδονία εκτείνεται πέραν των σημερινών συνόρων, και τα εθνολογικά σύνορα του Ελληνισμού είναι ευρύτερα των σημερινών κρατικών συνόρων. Η προσπάθεια των Ελλήνων, σε πλήρη αντίθεση με τους ρωμιούς, είναι η επανα-Μακεδονοποίηση των σλαβόφωνων εδαφών και πληθυσμών των Σκοπίων. Άλλο σλαβόφωνος, άλλο Σλάβος. Προφανώς ο εν λόγω ρωμιός δεν γνωρίζει την διαφορά, διότι ουδεμία επαφή έχει με την ανθρωπολογία και την εθνολογία.

2. "Αλυτρωτικές σκέψεις από τους Έλληνες δεν υπάρχουν". Απάντηση: οι ρωμιοί προφανώς δεν έχουν αλυτρωτικές σκέψεις. Οι Έλληνες έχουν αλυτρωτικές βλέψεις πρώτα εις βάρος του μισελληνικού ρωμέικου ψευδοκράτους, και μετά προς τα Σκόπια. Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τα Σκόπια στο έλεος των Σέρβων, Βουλγάρων, και Αλβανών, επειδή έτσι θέλουν οι ρωμιοί. Απαιτούμε την σταδιακή ενσωμάτωση των Σκοπίων στην Ελληνική επικράτεια. Παρά το τί λένε οι ανιστόρητοι και μυαλοφυγόδικοι ψευτοπατριώτες, η Βόρειος Μακεδονία εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο εθνικών διεκδικήσεων όπως η Βόρειος Ήπειρος, η Βόρειος Θράκη, η Νότιος Ιταλία, κ.α.

3. "Για χιλιάδες χρόνια δεν υπήρχαν Μακεδόνες ξεχωριστά από τους Έλληνες". Απάντηση: Η ιστορική ασχετοσύνη του εν λόγω ατόμου σε θέματα εθνολογίας, ιστορίας, και ταυτοτικής εξελίξεως, είναι πασιφανής. Οι Μακεδόνες, οι Θράκες, οι Δωριείς, οι Ίωνες, οι Κύπριοι, οι Σικελοί, κ.α. ανήκαν και ανήκουν στην ελληνική εθνόσφαιρα. Όταν όμως επί αιώνες το (β)ρωμέϊκο κράτος τους εγκαταλείπει και τους αφήνει απροστάτευτους από την επιρροή αλλοφύλων, είναι απολύτως λογικό να αναπτύσσουν ξεχωριστή, ενίοτε εχθρική συλλογική ταυτότητα, ήτις διαθλάται μέσα από τις τοπικές αντίξοες πολιτικές συνθήκες. Το αποτέλεσμα στην πολιτική κοινωνιολογία ονομάζεται αφομοίωση, αποξένωση, αφελληνισμός.

4. "Το συλλαλητήριο είναι η γιορτή της δημοκρατίας". Απάντηση: (Αν και το βίντεο αφορά το συλλαλητήριο του 2018, ο συντονιστής είναι ο ίδιος), η δημοκρατία σας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα πάγια και μακροχρόνια συμφέροντα του Ελληνικού Έθνους. Μπορείτε να την πετάξετε εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια της ιστορίας.

Προφανώς οι ρωμιοί οργανωτές των ενδοτικών συλλαλητηρίων δεν ενδιαφέρονται για θέματα Ελληνισμού εκτός συνόρων. Μόνον για το παπαδαριό ενδιαφέρονται, γι' αυτό δεν καλούν άλλους ομιλητές στις κωμικοτραγικές τους συνάξεις.

3 comments:

  1. Θεωρτικά αντιλαμβάνομαι την θέση στο ζήτημα γενικότερα. Πρακτικά δεν αντιλαμβάνομαι πως μια εθνική ταυτότητα που δημιουργήθηκε κυρίως για να αποσπάσει τους σλαβόφωνους έλληνες από τον εθνικό κορμό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον αντίστροφο στόχο.

    ReplyDelete
  2. Καλησπέρα σας. Είμαι μέλος του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ "Η Καρτερία".
    Παρακάτω σας παραθέτω ένα σύντομο ιστορικό του συνδέσμου μας καθώς και τις δραστηριότητες του εν συντομία.
    Πολύ καλά τα λέτε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Ελληνισμό στα Σκόπια. Εμείς το κάνουμε εδώ και πολλές δεκαετίες και αποκλειστικά με τις δικές μας και μόνο δυνάμεις.
    Λεφτά το κράτος[όποια κυβέρνηση και αν ήταν] ποτέ δεν μας έδωσε για να κρατήσουμε με τις δραστηριότητες μας ζωντανή την Ελλάδα στο Μοναστήρι, στον Περλεπέ και αλλού. Με τις συνδρομές των μελών μας και μόνο πληρώνουμε δασκάλους ελληνικών και κατασκηνώσεις στη Χαλκιδική.
    Μέχρι πότε όμως; Πλέον πολλά από τα μέλη μας είναι άνεργα και δεν έχουν λεφτά για να στείλουν τα δικά τους παιδιά διακοπές.
    Πολύ πρόσφατα απεβίωσε η κ. Βιολέτα Σμυρνιού-Παπαθανασίου, η πρόεδρος μας.Το σοκ ήταν τεράστιο.
    Θα συνεχίσουμε όμως τον αγώνα της με περισσότερο πάθος.
    Θα χρειαστούμε όμως και την δική σας βοήθεια. Οικονομική βοήθεια για να συνεχίσουμε τον επανελληνισμό και την διατήρηση του ελληνισμού στα Σκόπια.Θα χρειαστούμε Έλληνες να διδάσκουν αφιλοκερδώς τα Ελληνόπουλα που φιλοξενούμε τα καλοκαίρια.Θα χρειαστούμε πολλά.
    Κουραστήκαμε από λόγια του αέρα και υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν ποτέ. Κουραστήκαμε δεκαετίες τώρα να παλεύουμε μόνοι μας αλλά δεν τα παρατάμε.
    Γι΄αυτό κάνουμε αυτήν την ανοιχτή πρόσκληση.Καρίπης Κώστας λέγομαι.Έχουμε και σελίδα στο facebook που θα χαρούμε να την επισκεφτείτε.

    Ο Σύνδεσμος Μοναστηριωτών και των πέριξ «Η ΚΑΡΤΕΡΙΑ» είναι το σωματείο που η ζωή και η δράση του άρχισε το 1913. Τότε πολλοί πρόσφυγες από το Μοναστήρι και τις γύρω περιοχές της Πελαγονίας εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

    Τα τελευταία δέκα χρόνια οι Μοναστηριώτες της Θεσσαλονίκης, με πρόεδρο τη Βιολέτα Σμυρνιού-Παπαθανασίου, έχουν ένα μακρόπνοο σχέδιο δράσης, με κύριο στόχο την αψύπνιση του Ελληνισμού της Πελαγονίας και την οργάνωσή του. Το σχέδιο αυτό απαιτούσε μεγάλη προσπάθεια, δεδομένων των γνωστών ιστορικών γεγονότων, κυρίως δε απαιτούσε διπλωματική προσέγγιση, αλλά προπαντός θάρρος και πίστη.

    Το σχέδιο είχε δύο άξονες:
    Ο πρώτος στόχευε στο σπάσιμο του πάγου που υπήρχε επί χρόνια. Αυτός προχώρησε επιτυχώς με καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η πρώτη συναυλία πραγματοποιήθηκε στις Πρέσπες με τη Μαντολινάτα από το Μοναστήρι, που έσπασε τη φοβία και άνοιξε το δρόμο επαφής για το μέλλον. Ακολούθησε συναυλία με την ίδια Μαντολινάτα στη Θεσσαλονίκη.
    Ο δεύτερος άξονας είχε στόχο την αναβίωση της ελληνικής γλώσσας μεταξύ των νέων που έχουν τις ίδιες ρίζες με εμάς και τη δημιουργία φιλοελληνικών σωματείων.

    Τύχη αγαθή υπήρξε η παρουσία του δασκάλου Αθανασίου Στεργίου, ο οποίος δίδασκε στο φροντιστήριο ρωσικά και άνοιξε το πρώτο τμήμα εκμάθησης των ελληνικών. Ακολούθησαν και άλλα, ώστε σήμερα να διδάσκονται τα ελληνικά 120-200 μαθητές στο Μοναστήρι, στον Περλεπέ 50, στο Κρούσοβο 80 και στα Σκόπια 60.
    Εξίσου σημαντικότατη επιτυχία του Συλλόγου είναι το γεγονός ότι φιλοξενούνται στην Ελλάδα παιδιά ηλικίας 8-15 ετών, σε παιδικές κατασκηνώσεις, με έξοδα των μελών του Συνδέσμου.

    Όλα τα παραπάνω αποτελούν απλώς μια σκιαγράφηση των όσων επιτελεί ο Σύνδεσμος Μοναστηριωτών Θεσσαλονίκης, μεταξύ των πολλών, ιστορικών δραστηριοτήτων του.

    ReplyDelete
  3. Με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών (δηλαδή αναγνώριση της "μακεδονικής εθνότητας"), επακολουθούν η αναγνώριση της "Μακεδονικής" μειονότητας και η δικαίωση του "Μακεδονικού" αλυτρωτισμού εφόσον το μισελληνικό κρατίδιο τώρα διαφοροποιεί τους Μακεδόνες από τους Έλληνες.

    ReplyDelete