Thursday, November 23, 2023

Επιχείρηση "Νέμεσις"


Ένα σωρό ελληνόφωνοι στρατιωτικοί και γεωπολιτικοί αναλυτές εκθειάζουν τις ένοπλες δυνάμεις του ρωμέικου ψευδοκράτους, και ως συνήθως τις αποκαλούν "ελληνικές" ένοπλες δυνάμεις. Με αποτέλεσμα να καλλιεργούν επικίνδυνες αυταπάτες στην κοινωνία και να δημιουργούν ψευδαίσθηση εθνικής ασφαλείας.

Το αν ένα σώμα αξίζει να αποκαλείται ελληνικός στρατός, δεν αποδεικνύεται από ένα εθνόσημο, ούτε από το τί γράφει η ταυτότητα του καθενός.

Αποδεικνύεται από τις πράξεις, από τις επιλογές, από το raison dtre (λόγος υπάρξεως) του συγκεκριμένου στρατιωτικού σώματος. Και φυσικά αποδεικνύεται από τις παραλείψεις του, διότι έγκλημα συνίσταται και κατά παράλειψη.

Αυτό που έχει σημασία δεν είναι μόνον το τί συνέβη πριν την Μικρασιατική καταστροφή, αλλά κυρίως το τί έγινε μετά.

Και πριν, αλλά και μετά την καταστροφή, οι εντός εισαγωγικών "ελληνικές ένοπλες δυνάμεις" δεν έπραξαν ούτε αυτό που έπραξαν ωρισμένοι Αρμένιοι επαναστάτες με την επιχείρηση Νέμεσις.

Η αρμενική επιχείρηση Νέμεσις, ήταν το πρόγραμμα εξοντώσεως των Οθωμανών αξιωματούχων που οργάνωσαν και διέπραξαν την Αρμενική γενοκτονία. Ο σημαντικότερος στόχος που κατάφεραν να εξοντώσουν οι Αρμένιοι μαχητές ήταν ο Ταλάτ Πασάς, βασικός αρχιτέκτων της Αρμενικής γενοκτονίας. Και το κατάφεραν επί γερμανικού εδάφους. Ο Ταλάτ Πασάς εκτελέστηκε στο Βερολίνο, αυτό αποδεικνύει δυνατότητες διεθνούς δικτυώσεως.

Τίποτε αντίστοιχο δεν κατάφεραν ποτέ οι ένοπλες δυνάμεις του ρωμέικου ψευδοκράτους. Οι ηγέτες των νεότουρκων έπρεπε να είχαν εξουδετερωθεί από το 1908. Αλλά οι καραγκιόζηδες της ρωμιοσύνης, Βενιζέλος και Μεταξάς, ενώ ήταν ικανότατοι στο να δολοφονούν πολιτικούς τους αντιπάλους, ουδέποτε σκέφτηκαν κάτι τέτοιο για τον Κεμάλ. Προτίμησαν την φιλία του γενοκτόνου της Μικράς Ασίας.

Η ίδια παθητική και ανθελληνική στάση επικράτησε και μετά το 1974. Μετά την εισβολή και κατοχή της Κύπρου, ουδέποτε σχεδιάστηκε και ουδέποτε εκτελέστηκε μία ελληνική επιχείρηση Νέμεσις εναντίον των επικεφαλής των εισβολέων.

Τα ίδια και μετά το 1996, με την δολοφονία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Καμμία επιχείρηση Νέμεσις κατά των επικεφαλής των δολοφόνων. Αντιθέτως τους αφήνουν να γεράσουν και να πεθάνουν ησύχως.

Οι Αρμένιοι αντάρτες επέλεξαν το όνομα μίας Ελληνικής Θεότητος για την επιχείρησή τους. Στην Ελλάδα οι ρωμιοί που υποδύονται τους Έλληνες, ούτε αναγνωρίζουν την συγκεκριμένη Θεότητα, ούτε υπάρχει περίπτωση ποτέ να την επικαλεστούν, διότι δεν είναι Έλληνες.

No comments:

Post a Comment