Friday, January 1, 2021

Οι Έλληνες δεν μετρούν τον χρόνο με βάση το έτος 0 των χριστιανών


Είναι αδιανόητο να βλέπουμε Έλληνες(;;) στο θρήσκευμα να εύχωνται καλό/χαρούμενο νέο έτος στο fb, ακολουθώντας το χριστιανικό ημερολόγιο. 

Επιτέλους πρέπει να σταματήσει η ηθική κατάπτωση. 

Για εμάς τους Έλληνες στο θρήσκευμα δεν ισχύει το χριστιανικό ημερολόγιο. 

Όσοι εξ ημών είναι Αθηναίοι, το νέο έτος ξεκινά με τον Εκατομβαιώνα μήνα, ο πρώτος σεληνιακός μήνας του Ελληνικού έτους/ημερολογίου, που αντιστοιχεί στις 21-23 Ιουνίου. 

Απ' ό,τι φαίνεται κάποιοι, είτε παριστάνουν τους Έλληνες στο θρήσκευμα, είτε δεν κατανοούν την τεραστία σημασία του ορισμού του χρόνου, βάσει των Ελληνικών ειωθότων. 

Το να εύχεσαι σε κάποιους φίλους υγεία και ευτυχία, είναι θεμιτό. Όμως το να εύχεσαι την 1η Ιανουαρίου χαρούμενο νέο έτος, είναι σαν να αναγνωρίζεις ως τελεσίδικη της χριστιανική κυριαρχία επί του ορισμού της χρονικής παραμέτρου. 

Κάποιοι Έλληνες(;;) στο θρήσκευμα, ανήρτησαν "χαρούμενο το 2021"(!). Θα πρέπει να σταματήσουν να κοροϊδεύουν εαυτόν και αλλήλους. 

Αν συνεχίσουν έτσι, τότε σήμερα, 1η Ιανουαρίου για τους χριστιανούς, γιατί δεν εορτάζουν και την περιτομή του Ιησού; Αυτό εορτάζει σήμερα η άλλη πλευρά. 

Όποιος δηλώνει Έλλην/Ελληνίδα στο θρήσκευμα έχει σημαντικές υποχρεώσεις απέναντι σε Θεούς, Προγόνους, και Απογόνους. Μία εξ αυτών είναι το να μην αποδέχεται ως τετελεσμένες τις αντιλήψεις που επέβαλε ο ιουδαιοχριστιανισμός δια της βίας. 

Ζούμε στο 4ο έτος της 699ης Ολυμπιάδος, και όχι στο "2021". Οι Έλληνες δεν μετρούν τον χρόνο με βάση το έτος 0 των χριστιανών.

4 comments:

  1. Αποφάσισαν μεν οι Έλληνες να μετρούν με τον ίδιο τρόπον τον χρόνον από κάποια Ολύμπια, διατήρησαν δε και τα εγχώρια ημερολόγιά των. Η πρώτη ημέρα του έτους δεν ήταν κοινή δηλαδή.
    Το Αθηναϊκό ημερολόγιο είναι πιο πολύπλοκο, έχει και 13ο εμβόλιμο μήνα μερικές φορές(29,5*12=354 ημέρες αλλά το έτος έχει 365,242 ημέρες) οπότε είναι "λίγο" δύσκολο να πέφτει 21-23 Ιουνίου κάθε φορά.
    Κατά τα άλλα συμφωνώ, ειδικά με τα "χαρούμενο το 2021".

    ReplyDelete
  2. Το Ιουλιανό ημερολόγιο ισχύει από την εποχή του Ιούλιου Καίσαρα. Δεν ξέρω πότε είχαν πρωτοχρονιά αυτοί άλλα δεν έχω διαβάσει κάπου να το άλλαξαν οι Χριστιανοί

    ReplyDelete
  3. Μπορούμε πάντως να ορίσουμε εμείς νέα πιο εύκολο έτος για την μέτρηση του χρόνου. πχ. το 1821 θα είναι το πρώτο έτος της επανάστασης. Φέτος μπήκαμε η θα μπούμε στο 201. Τα πρώτα χρόνια της επανάστασης το χρησιμοποιούσαν έτσι.

    ReplyDelete
  4. Ιφίκρατες, πάρε κάποια θέση για τα παιδιά που σπάσανε στο ξύλο τον κρατικό μπράβο νταή ρουφιάνο της μαφίας στο μετρό, όλοι οι ραγιάδες συμπεριλαμβανομένων των ελληνόθρησκων όπως του λες, καταδικάζουν την πράξη και θέλουν να δουν τιμωρίες, είναι οι ίδιοι που πιστεύουν σε ιούς, μάσκες, πανδημίες και εμβόλια

    ReplyDelete