Sunday, November 8, 2020

Να αποσυνδέσουμε στην συνείδησή μας το εμβόλιο από την μαζική φυλάκιση


Σε προηγούμενα σχόλια έχω αναφερθεί στο ζήτημα της λανθασμένης παραδοχής που κάνουν όσοι δέχονται βλακωδώς την μαζική καραντίνα αναμένοντας το εμβόλιο. Είχα πει ότι το εμβόλιο μπορεί να καθυστερήσει πολλά χρόνια, και άρα είναι αδιανόητο να παραμείνει η ανθρωπότητα σε μαζική καραντίνα για πολλά έτη.

Υπάρχει όμως ένα ζήτημα με τα εμβόλια και τις καραντίνες που διέφυγε από την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Τον περασμένο Απρίλιο, η καθεστωτική εφημερίδα New York Times, είχε δημοσιεύσει ένα σύντομο ιστορικό της σύγχρονης πρακτικής της κοινωνικής αποστασιοποιήσεως.

Πρόκειται για την απομόνωση, καραντίνα, lockdown, με διαφορετικά λόγια. Στο άρθρο γίνεται μία σοβαρή αποκάλυψη. Αυτές οι αντιλήψεις προφανώς έχουν την ρίζα τους στον Μεσαίωνα, αλλά στην σύγχρονη εποχή ξεκίνησαν επί προέδρων Μπους και Ομπάμα, όπου έγιναν σχέδια επί χάρτου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί μία πιθανή πανδημία γρίπης!

https://stacks.cdc.gov/view/cdc/11425, Interim pre-pandemic planning guidance: community strategy for pandemic influenza mitigation in the United States: early, targeted, layered use of non-pharmaceutical interventions.

Δηλαδή τα σχέδια και τα μέτρα απομονώσεως είχαν ετοιμαστεί για μία πανδημία γρίπης. Δηλαδή για μία ασθένεια την οποία ξέρουμε καλώς. Για μία ασθένεια που υπάρχουν εμβόλια σε μαζική παραγωγή από την δεκαετία του 1940. Τα σχέδια μαζικής καραντίνας στις ΗΠΑ προϋπήρχαν του κορωνοϊού, αφορούσαν την πιθανότητα μίας πανδημίας γρίπης, και εν τέλει χρησιμοποιήθηκαν για τον κορωνοϊό.

Ενώ λοιπόν υπήρχαν τα εμβόλια κατά της γρίπης εδώ και δεκαετίες, εν τούτοις οι κυβερνήσεις Μπους και Ομπάμα έδωσαν το πράσινο φως να ενταχθεί στην φαρέτρα των υγειονομικών μέτρων και η μαζική καραντίνα.

Υπερτονίζουμε αυτό το ζήτημα για να μην αναμένουν κάποιοι αφελείς ότι αν και εφόσον εγκριθεί κάποιο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αυτομάτως θα σταματήσει ο μαζικός εγκλεισμός του πληθυσμού.

Να αποσυνδέσουμε στην συνείδησή μας το εμβόλιο από την μαζική φυλάκιση. Ακόμη και με μαζικό εμβολιασμό, όπως στην περίπτωση της γρίπης, οι άχρηστοι και ανίκανοι πολιτικοί, μπορούν να επιβάλλουν μαζικό εγκλεισμό του πληθυσμού, διότι έτσι επιτάσσει το κυρίαρχο υγειονομικό αφήγημα.

Ακόμη και αν καταλαγιάσει η δυναμική του κορωνοϊού, με βάση τα προαναφερθέντα στοιχεία, δεν εμποδίζονται σε τίποτε τσαρλατάνοι τύπου Τσιόδρα να ξανα-απαιτήσουν μαζικό εγκλεισμό του πληθυσμού σε μία χρονιά όπου αυτοί θα θεωρήσουν ότι η Ελλάδα πλήττεται από μία οξεία επιδημία γρίπης.

https://archive.is/Y8j0O#selection-421.0-421.50, The Untold Story of the Birth of Social Distancing

No comments:

Post a Comment