Wednesday, March 25, 2020

Τί σηματοδοτεί η 25η Μαρτίου για τους Έλληνες στο θρήσκευμα



Ως Έλληνες στο θρήσκευμα έχουμε 5 προβλήματα με την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Πρώτον, η Εθνεγερσία δεν ξεκίνησε την 25η Μαρτίου, αλλά εκ των υστέρων καθιερώθηκε η συγκεκριμένη μέρα για να συμπίπτει με το αφήγημα της ρωμιοσύνης.

Δεύτερον, η ορθοδοξη Εκκλησία καταπολέμησε όσο μπορούσε την Επανάσταση, και έκανε ό,τι μπορούσε για να την καταπνίξει, συνεπώς είναι κωμικοτραγικό να εμφανίζει τα χριστιανικά λάβαρα να συνοδεύουν τα επαναστατικά λάβαρα των Ελλήνων.

Τρίτον, η Επανάσταση εξετράπη και διεστρεβλώθη. Αμέσως μόλις ένα κομμάτι του Ελληνισμού απελευθερώθηκε από τον Οθωμανό δυνάστη, υπετάχθη στον Ευρωπαίο δυνάστη, επειδή στο πνευματικό και πολιτισμικό πεδίο δεν υπήρξαν αρκετοί Έλληνες πνευματικοί ταγοί ώστε να επιτύχουν την ανεξαρτησία και από την Δύση, και από την Ανατολή.

Τέταρτον, η επέτειος της Επαναστάσεως σε πολλούς έχει χαρακτεί ώς κάτι ολοκληρωμένο, ως παρελθόν. Ωσάν να μην υπάρχουν ανοικτοί λογαριασμοί. Ωσάν να μην υπάρχουν υπόδουλα εδάφη και πληθυσμοί. Για αρκετούς η Εθνικο-Απελευθερωτική Επαναστατική συνέχεια έχει διακοπεί.

Πέμπτον, λίγο μετά την ανακήρυξη του νεοσύστατου προτεκτοράτου με το πρωτόκολλο του Λονδίνου(1830), όσοι πραγματικώς αγωνίστηκαν, άρχισαν να διώκωνται, να φυλακίζωνται, να εξαναγκάζωνται σε επαιτεία. Πολλοί εξ αυτών εξαναγκάστηκαν να ξαναβγούν στην παρανομία. Και το χειρότερο όλων: αρκετοί διέφυγαν στα τουρκοκρατούμενα εδάφη του Ελληνισμού, προκειμένου να γλυτώσουν τις διώξεις του νεοσύστατου "ελληνικού" κράτους.

Δύσκολα το αποκαλείς επιτυχημένη Επανάσταση με τόσα ελαττώματα.

Για τους συνειδητούς Έλληνες στο θρήσκευμα(όχι για κάποιους χατζηέλληνες που αναπέμπουν έναν ύμνο στους Πατρώους Θεούς και συγχρόνως προσκυνούν το ρωμέικο μισελληνικό ψευδοκράτος ως μία νόμιμη και μόνιμη κατάσταση), η 25η Μαρτίου δεν εκφράζει ούτε τους ανεκπλήρωτους πόθους μας, ούτε την εθνική μας πορεία, ούτε την εθνική μας ταυτότητα, ούτε την παρακαταθήκη που άφησε η κλεφτουριά του "1821".

Ως Έθνος τελούμε υπό πολλαπλή κατοχή, και υφιστάμεθα καθημερινώς πολλαπλές προσβολές σε διαφορετικά είδη συνόρων (δημογραφικά, θρησκευτικά, οικονομικά, πολιτισμικά, γεωγραφικά) από την Ευρώπη, από την ρωμιοσύνη, από όμορα κράτη, από λαθροεποίκους, από μη-κρατικούς δρώντες.

Αν έχει να μας διδάξει κάτι η σημερινή επέτειος είναι ότι ως Έλληνες στο θρήσκευμα διαφέρουμε, δεν έχουμε την ίδια ιστορία με τους κατακτητές, δεν είμαστε ρωμιοί, ταυτιζόμαστε με την επαναστατική κλεφτουριά η οποία με την σειρά της ενεπνέετο από το Αρχαίο Πνεύμα, δεν λησμονούμε ποτέ τον διωγμό των Αγωνιστών πριν αλλά κυρίως ΜΕΤΑ την Επανάσταση, και με πολύ μα πολύ σεμνό ύφος, δίνουμε όρκο να συνεχίσουμε τον Αγώνα για ολοκλήρωση της Μεγάλης Ελλάδος.

Καλή λευτεριά.

1 comment:

  1. Όχι μόνον υπάρχουν υπόδουλα εδάφη και πληθυσμοί, αλλά σύντομα θα χάσουμε κι άλλα εδάφη και θα υπάρξουν νέοι ποταμοί αίματος:
    Mε την ΚΥΑ 2945 Αριθμός 1016 τεύχος β (24/03/2020) υπέγραψε η Κυβέρνηση την ώρα που οι Έλληνες είναι Φυλακισμένοι στα σπίτια τους με το πρόσχημα του Κορωνοϊού να εγκαταστήσουν.
    ΧΙΛΙΑΔΕΣ λαθρομετανάστες σε Εικοσιοκτώ (28) σημεία στην ενδοχώρα τα περισσότερα από αυτά ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ που θα μετατραπούν σε ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ!!!!
    https://dia-sporanews.blogspot.com/2020/03/28-hotspot-m.html?fbclid=IwAR1Dbhks9M8LUsf0FKHFpbuZr7Twn4KyWX8hcYYtFAF6OvWmx3yExPDncVU

    ReplyDelete