Saturday, March 14, 2015

Δέκα λόγοι που καθιστούν λαομίσητη την κυβέρνηση Σύριζα


1. Ενώ πριν λίγο καιρό ο Λαφαζάνης και ο Γλέζος εξέφρασαν σοβαρές διαφωνίες για το πώς χειρίζεται η κυβέρνηση τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τώρα δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κόντρα με την κυβέρνηση. Ο Γλέζος δήλωσε χαρακτηριστικά, «Να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση». Ο απόλυτος εξευτελισμός.
Η συγγνώμη που ζήτησε από τον Λαό επειδή εξέθρεψε τις αυταπάτες του Σύριζα, τώρα μετετράπη σε «απειλή»: Μην θεωρείτε ότι δεν τα πάω καλά με τον Σύριζα. Κάτι μικροδιαφορές έχουμε, αλλά θα τα βρούμε. Αυτό είναι το νόημα της δηλώσεως Γλέζου. Η μικροδιαφορά είναι ότι ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας υπέγραψαν να συνεχιστεί η ίδια ακριβώς πολιτική που ασκούσε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.
2. Ο Σύριζα παραβιάζει μονομερώς την συμφωνία με τους εκλογείς. Με απύθμενο θράσος εμφανίζεται με ύφος αθώας περιστεράς και ισχυρίζεται ότι δεν θα κάνει μονομερείς ενέργειες εις βάρος των δανειστών. Αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να κάνει μονομερείς αθετήσεις των υποσχέσεών του εις βάρος του Ελληνικού Λαού.
3. Ο Βαρουφάκης δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο Σύριζα αναστέλλει τις προεκλογικές του υποσχέσεις μέχρι το τέλος της τετραετίας (λες και ο Σύριζα θα παραμείνει 4 χρόνια στην εξουσία). Τα ίδια έλεγε και ο Σαμαράς. Η κυβίστηση είναι πια επίσημη. Εκστομίζεται από κυβερνητικά χείλη χωρίς αιδώ. Το γελοίο με αυτούς τους τσαρλατάνους είναι ότι πιστεύουν ότι θα παραμείνουν 4 χρόνια στην εξουσία.
4. Ο Σύριζα με την εθνοπροδοτική του στάση δίνει την ικανοποίηση στο μνημονιακό στρατόπεδο να ξεπλύνει την προδοσία του. Δίνει το δικαίωμα στους προδότες που ψήφισαν τα μνημόνια να λένε τώρα στον Λαό, «Είδατε; δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η λιτότητα είναι μονόδρομος». Ο Σύριζα έτσι καθίσταται λαομίσητος, ασχέτως αν τώρα δεν το συνειδητοποιεί διότι τον στηρίζουν τα καθεστωτικά μνημονιακά κανάλια.
5. Στελέχη του μιλούν για εκλογές ή δημοψήφισμα για τα μέτρα λιτότητος ώστε να νομιμοποιήσουν και να μονιμοποιήσουν την ξένη κατοχή. Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του πρέπει να παραιτηθούν άμεσα. Είναι προσβολή για την νοημοσύνη μας να ισχυρίζωνται ότι ενώ δεν κατάφεραν στην αρχή των διαπραγματεύσεων να επιβάλλουν τις απόψεις τους στην ΕΕ, θα τις επιβάλλουν μετά από 4 μήνες.
6. Ο Σύριζα διαφθείρει τον κόσμο της Αριστεράς κάνοντάς τον να υπερασπίζει το μνημόνιο επειδή έχουμε Αριστερή κυβέρνηση. Όταν μία μερίδα του Λαού υπερασπίζει μία κυβερνητική παράταξη, έχει την τάση να λατρεύει σύμβολα, συνθήματα, ιστορίες, αγώνες, αντί να επικεντρώνεται στις αποφάσεις που λαμβάνει η κυβέρνηση. Έτσι αντί ο κόσμος της Αριστεράς να βρίσκεται στους δρόμους εναντίον του Σύριζα για αυτά που προσφάτως υπέγραψε, προσπαθεί να ανακαλύψει διαφορές με την προηγούμενη κυβέρνηση. Ενώ δεν υπάρχουν, φαντάζεται ότι υπάρχουν.  
7. Ο κ. Λαφαζάνης απέδειξε το ποιόν της Αριστερής Πλατφόρμας. Εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή ενέργειας για τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Αντί να ακυρώσει τις αυξήσεις στα τιμολόγια ως έχων την εξουσία και ως προϊστάμενος του αρμοδίου υπουργείου, ισχυρίζεται ότι φταίει η προηγουμένη κυβέρνηση. Προφανώς η προηγουμένη κυβέρνηση υπέγραψε τις αυξήσεις, αλλά δεν υπάρχει κανένας νόμος που να απαγορεύει στην παρούσα κυβέρνηση να ακυρώσει τις αυξήσεις. Αντιθέτως μπορεί να επιβάλλει μειώσεις στα τιμολόγια. Αλλά δεν το κάνει. Χρησιμοποιεί τις ίδιες κουτοπόνηρες δικαιολογίες των προηγουμένων κυβερνήσεων, «δεν φταίμε εμείς, οι προηγούμενοι φταίνε».
Η ίδια αθλιότητα γίνεται με τον Γιάννη Στουρνάρα. Τον παρακινούν να παραιτηθεί, αντί να επιβάλλουν την απόλυσή του. Ο Σύριζα διατηρεί τις κατάπτυστες και αντιλαϊκές αποφάσεις των προηγουμένων κυβερνήσεων και για να εξαπατά τον Λαό, εκδίδει ανακοινώσεις κατά της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας, και κατά του Στουρνάρα. Ταΐζει τον Λαό ανακοινώσεις.
8.  Εκ του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ είναι πασιφανές ότι ο Σύριζα ούτε είχε στρατηγική, ούτε ήθελε ποτέ να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να του αρνηθούν αυτά που ζητούσε. Δεν είχε και δεν ήθελε να έχει εναλλακτικό σχέδιο. Και αυτό τον καθιστά λαομίσητο. Η στρατηγική της ηγετικής ομάδας στηρίχθηκε στην ενδεχόμενη καλωσύνη των ξένων ηγετών. Τέτοια κατάντια.
9. Ενώ ο Σόιμπλε και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΕ αρχίζουν και προτείνουν ανοικτά στην Ελλάδα, έξοδο από το ευρώ, ο Σύριζα αρνείται ακόμη και να το συζητήσει. Την στιγμή που τα δημόσια ταμεία είναι άδεια, μία εναλλακτική λύση απομένει στον Σύριζα, αφού δεν συζητά έξοδο από το ευρώ. Το κούρεμα των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο. Και θα το κάνει. Είναι δεδομένο ότι θα διαπράξει αυτό το έγκλημα με τόσους άχρηστους που έχει μαζέψει στο οικονομικό επιτελείο.

10. Η υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου αγωνίζεται σκληρά να βρεί στέγη για τους λαθροεποίκους, τους οποίους αμόλυσε στο κέντρο της Αθήνας. Όχι μόνον αδιαφορεί για τους Έλληνες αστέγους, αλλά αδιαφορεί και για την ασφάλεια και την υγεία των Ελλήνων από τις χιλιάδες λαθροεποίκων την ευημερία των οποίων θεωρεί σημαντικότερη από την ζωή και την ασφάλεια των Ελλήνων. Οι Έλληνες άστεγοι απλώς δεν υπάρχουν για την λαομίσητη κυβέρνηση του Σύριζα.  

2 comments:

  1. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΔΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ? ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ.

    ReplyDelete
  2. ΚΕ ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ.
    ΑΛΕΥΡΙ.
    Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ.

    ReplyDelete