Monday, February 9, 2015

Δύο συμβουλές πρός τους Έλληνες επί των φορολογικών προθέσεων της νεοεκλεγείσας κυβερνήσεως


Πρώτον, ανακοίνωσε καθολικό περιουσιολόγιο.

Δεύτερον, ανακοίνωσε υψηλούς φόρους για τα λεγόμενα υψηλά εισοδήματα.

Εις ό,τι αφορά το πρώτο ζήτημα. Όποιος Έλλην δηλώσει την περιουσία του, είναι βλαξ με περικεφαλαία. Ως πολιτικός είμαι κάθετα αντίθετος προς κάθε μορφή φορολογίας διότι την θεωρώ ληστεία. Αλλά έστω, με τους φορολογικούς κανόνες που ισχύουν στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού, φορολογείται το εισόδημα και όχι η κατοχή περιουσίας. Για να ζητά η κυβέρνηση του Σύριζα καταγραφή όλης της περιουσίας των πολιτών, σημαίνει ότι ετοιμάζεται να ληστέψει τον Λαό. Όποιος Έλλην δηλώσει την περιουσία του θα εγκληματήσει κατά του Έθνους και της Πατρίδος. Ουδεμία υποχρέωση των Ελλήνων υφίσταται για καθολικό περιουσιολόγιο. Άλλο το εισόδημα, άλλο η περιουσία.

Εγώ θεωρώ ότι ούτε το εισόδημα πρέπει να δηλώνεται καθότι η χώρα μας συνεχίζει να τελεί υπό ξένη κατοχή. Και αν είχαμε πατριώτες πολιτικούς, θα μπορούσε το κράτος να έχει έσοδα πλην της φορολογίας.

Εις ό,τι αφορά το δεύτερο ζήτημα. Όταν ακούτε πολιτικούς απατεώνες να σας λένε ότι θα φορολογήσουν τα υψηλά εισοδήματα, να ξέρετε ότι χρησιμοποιούν την εξής διπλή απάτη: α) ορίζουν ως υψηλό εισόδημα τα πχ 30.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, και β) ακόμη και αν φορολογήσουν με φορολογικό συντελεστή πχ 60% ετήσιο εισόδημα της τάξεως των 500.000 ευρώ, ο Λαός δεν πρέπει να χαίρεται, διότι αν η υψηλότερη κλίμακα στην φορολογία εισοδήματος είναι 60%, η κατώτερη θα είναι πχ 25%. Καθόλου ευκαταφρόνητη επιβάρυνση για ένα ετήσιο εισόδημα της τάξεως των 20.000 ευρώ.

Όσοι κατέχουν υψηλά εισοδήματα από 500.000 ευρώ και άνω σίγουρα θα έχουν στρατιά δικηγόρων και λογιστών για να τα αποκρύψουν. Αυτό άλλωστε δεν ενδιαφέρει καθόλου τους πολιτικούς απατεώνες. Δεν τους απασχολεί αν θα εισπράξουν φόρο 60% από όσους κερδίζουν πάνω από 500.000 ευρώ ετησίως. Το τέχνασμα δεν αποβλέπει στην είσπραξη φόρων από τους πλουσίους. Αποβλέπει στην είσπραξη φόρων από τους πτωχούς.

Διότι η χαμηλή κλίμακα φορολογίας για τους πτωχούς δεν θα μπορεί να είναι πχ 5%, όταν η υψηλότερη είναι 60%.

Αν παρ' όλα αυτά κάποιοι στον Σύριζα θέλουν να φορολογήσουν τα υψηλά εισοδήματα, ορίστε παραδείγματα φορολογικής κλίμακας: 5% για τους πτωχούς, 15% για τους πλουσίους.

Όταν όμως επιβάλλεις φόρο 60% στους πλουσίους και 35% στους πτωχούς, είσαι ένας αισχρός πολιτικός απατεώνας, που εξαπατάς τον Λαό εκμεταλλευόμενος με ύπουλο τρόπο τον λαϊκό φθόνο εις βάρος των πλουσίων.

Η απάτη έγκειται στο ότι δια αυτού του τρόπου αυξάνεται η φορολογική κλίμακα για τους πτωχούς, με το πρόσχημα των υψηλών φορολογικών συντελεστών για τους πλουσίους.

1 comment:

  1. Όσο, ισχύουν οι δημοκρατικοί εκλογικοί "κανόνες" το "παιγνίδι" είναι εξ ορισμού χαμένο για τους ελάχιστους Έλληνες, ρυθμιζόμενο από την πλειοψηφία των αριθμητικώς υπέρτερων γραικύλων!

    ReplyDelete