Wednesday, February 18, 2015

Ούτε το άρθρο 14.5 της δανειακής συμβάσεως ακυρώνει ο Σύριζα, δια του οποίου εκχωρήθηκε η εθνική κυριαρχία στους δανειστές


Πραγματικώς λυπάμαι τον κόσμο που πίστεψε τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα. Πολλοί Έλληνες ανέμεναν μία ανάσα αξιοπρεπείας, αλλά πώς να ανασάνουν όταν η κυβέρνηση Σύριζα ανακοινώνει ότι θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις έναντι των πιστωτών;
Όσοι πολίτες έχουν ακόμη ψευδαισθήσεις για τον Σύριζα, ας γνωρίζουν ότι ο Σύριζα δεν μπορεί να ασκήσει διαφορετική οικονομική πολιτική από την στιγμή που απεδέχθη τα ασφυκτικά πλαίσια του υφισταμένου μνημονιακού προϋπολογισμού του Χαρδούβελη, χωρίς τροποποιήσεις.
Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2014 έχει εγκριθεί από την Ε.Ε. και αφού ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες, το μόνο που μπορούν να αναμένουν οι πολίτες είναι λόγια παρηγοριάς και υποσχέσεις ανακουφίσεως από τους πολιτικάντηδες του Σύριζα. Τίποτε χειροπιαστό. Διότι για να γίνουν τροποποιήσεις στον τρέχοντα προϋπολογισμό απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των δανειστών, κάτι που ο κ. Βαρουφάκης συμφώνησε. Αλλά οι δανειστές του βροντοφώναξαν ένα μεγάλο ΟΧΙ.
Σχεδόν ένα μήνα στην εξουσία και ακόμη να δηλώσει ο Σύριζα ότι απορρίπτει ως άκυρο με βάση το διεθνές, ευρωπαϊκό, και εθνικό δίκαιο το άρθρο 14 παράγραφος 5 της δανειακής συμβάσεως, όπου αμετακλήτως και άνευ όρων εκχωρείται η εθνική μας κυριαρχία.
Κανονικώς όλη η δανειακή σύμβαση είναι άκυρη, αλλά για το πολιτικό εκτόπισμα του Σύριζα έστω και η τροποποίηση του αποικιοκρατικής εμπνεύσεως άρθρου 14, θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα. Αλλά ούτε αυτό μπορεί να κάνει ο Σύριζα. 

Σχεδόν έναν μήνα στην εξουσία και ακόμη να αποπέμψει κλωτσηδόν τον υπόδικο Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ.

5 comments:

  1. Εδώ πήγε στα φυλακισμένα μνήματα και μετά είπε ότι η λύση στην Κύπρο είναι ένα διζωνικό κράτος υπό την εποπτεία του ΟΗΕ .
    Καλά δεν του εξήγησε κάποιος ότι τα παλικάρια κρεμάστηκαν για την ένωση .

    ReplyDelete
  2. Όλοι δικοί μας είμαστε ρε κορόιδο ρωμιέ.

    ReplyDelete
  3. Σήμερα διάβασα ότι το ΣΤΕ αποφάσισε να συνεχιστεί η εξόρυξη στις Σκουριές.
    Θυμάμαι ότι είχατε γράψει άρθρα και είχατε πάρει συνέντευξη με τον Μιχάλη Βλαχόπουλο [μάλιστα έχω σώσει το βίντεο γιατί το θεώρησα σημαντικό και καλό θα ήταν να το αναζητήσουν και να το δουν όσοι δεν το είδαν].
    Τι θα κάνει τώρα ο σύριζα; Οι κάτοικοι ελπίζανε στα μεγάλα λόγια και τώρα τι θα γίνει;
    Θα τους στείλουν πάλι τα ματ για να συνεχίσουν ανενόχλητοι οι εργολάβοι;
    Θα συνεχίσουν να τους χαρακτηρίζουν τρομοκράτες;
    Θα συνεχίσουν να τους βάζουν φυλακή;
    Η εταιρεία κατέθεσε πρόγραμμα περιβαλλοντικής μελέτης για την αδειοδότηση, τελείως διαφορετικό από αυτό που τελικά εφαρμόζει! Και όμως δικαιώθηκε....

    ReplyDelete
  4. Δεν είμαι μέσα στον Σύριζα για να ξέρω τί θα πράξει. Η μέχρι στιγμής συμπεριφορά του είναι από διφορούμενη έως προδοτική.

    Ιφικράτης

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το γνωρίζω.
      Απλά δημοσιοποίησα τις σκέψεις μου .... γιατί αναρωτιέμαι τι άλλο θα κάνει πριν καν κλείσει μήνα στην κυβέρνηση.

      Delete