Sunday, August 24, 2014

Η κατάργηση του χριστιανικού σταυρού από την Σημαία σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την σχέση κράτους και Έθνους


Κάποιοι ανιστόρητοι πολίτες της Ελλάδος ορμώμενοι από πατριωτικά αισθήματα εκφράζουν την διαφωνία τους στην κατάργηση του σταυρού από την Σημαία. Ο πλήρης διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας έπρεπε να είχε γίνει πράξη εδώ και δεκαετίες.

Κάποια στιγμή θα εκδοθεί το διαζύγιο ορθοδοξίας και κράτους. Φυσικό επακόλουθο ενός τέτοιου διαζυγίου είναι να καταργηθεί ο σταυρός από την Σημαία και η επιλογή ενός ελληνικού συμβόλου, πχ το διπλό Δελφικό Έψιλον.

Η συνωμοσιολογία περί εβραίων, μασόνων, νεοταξιτών κλπ, που τάχα απειλούν την εθνική μας ταυτότητα δια της απαλείψεως του σταυρού, αποσκοπεί στην παραπληροφόρηση και στον αποπροσανατολισμό του Ελληνικού Λαού από το κύριο πρόβλημα: ο χριστιανισμός όχι απλώς απειλεί, έχει καταστρέψει τελείως την εθνική μας ταυτότητα.

Όσο ταχύτερα αποχριστιανιστεί το κράτος, τόσο ταχύτερα θα ενισχυθεί η εθνική μας ταυτότητα.

Η κατάργηση του σταυρού από την Σημαία σηματοδοτεί μία νέα εποχή στις σχέσεις κράτους και πολιτών, κράτους και εκκλησίας, κράτους και Έθνους.

Αν όντως οι νεοταξίτες θέλουν να αποχριστιανίσουν το ρωμέικο μισελληνικό κράτος, πρέπει όλοι να δηλώσουμε νεοταξίτες*.

*Επειδή ο όρος Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι αρνητικά φορτισμένος, αρκετοί τον ταυτίζουν με σκοτεινά σχέδια υποχθονίων συνωμοτών.

Ο όρος έχει χρησιμοποιηθεί εκτός από τον πατέρα George Bush, και από τον Χίτλερ: Η Νέα Τάξη (Γερμανικά: Neuordnung) ή η Νέα Ευρωπαϊκή Τάξη (Neuordnung Europas). 

Εκτός αυτού, υπάρχει στην σφραγίδα των ΗΠΑ: NOVUS ORDO SECLORUM, και υπονοεί την Νέα Εποχή στην Αμερική με την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του 1776.

Αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι ο όρος πρωτοεμφανίζεται στα χρόνια του ποιητού Βιργιλίου, στα βουκολικά άσματα Εκλογές. Στην 4η Εκλογή, αναφέρεται σε ένα αίνιγμα. Ένα μυστηριώδες παιδί του οποίου η άφιξη θα οδηγήσει σε μια εποχή κρίσης. Η πρόβλεψη μιας Χρυσής Εποχής που θα αποτελεί θαυμαστό βουκολικό παράδεισο και η προφητεία για τη μελλοντική πορεία του μυστηριώδους παιδιού, του σωτήρα θεϊκού άνδρα.

Η σημαντική φράση είναι: Magnus ab integro seclorum nascitur ordo. Σε ελεύθερη μετάφραση, Μία Νέα Εποχή ανατέλλει.

Μετά την Γιάλτα, το 1945, είχαμε μία νέα εποχή. Μετά το 1917 στην Ρωσσία είχαμε μία νέα εποχή. Μετά το 1789 στην Γαλλία είχαμε μία νέα εποχή. Κάθε 50-100 χρόνια έχουμε κοσμοϊστορικά γεγονότα που αναδεικνύουν μία νέα εποχή. Σύντομα όπως όλα  δείχνουν θα έχουμε μία νέα Γιάλτα, μία νέα αναδιανομή του κόσμου.

Όσοι εμμένουν σε συνωμοσιολογικές ερμηνείες του όρου Νέα Τάξη, χάνουν το αληθινό νόημα. Ο χριστιανισμός όσο ήταν εκτός εξουσίας, διαλαλούσε ότι έρχεται μία νέα εποχή, η (ιουδαϊκή) βασιλεία των Ουρανών. Τώρα που πνέει τα λοίσθια, τώρα μιλά κατά της Νέας Εποχής. 

Είναι λάθος κάποιοι αναγνώστες να καταφέρονται ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων. Το σωστό είναι να ρωτούν ποιά νέα τάξη, για ποιά συμφέροντα, με τί σκοπούς;

Είναι αδιανόητο οι Έλληνες να μην επιζητούν μία Νέα Τάξη Πραγμάτων. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν έχουν όραμα για το μέλλον του Κόσμου, και ότι είναι ικανοποιημένοι με την Παλαιά Τάξη Πραγμάτων. 

19 comments:

  1. ἩφαιστίωνAugust 25, 2014 at 4:44 AM

    Προσυπογράφω...

    ReplyDelete
  2. Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα μου δίνεται η ευκαιρία να θέσω ένα προβληματισμό που ήθελα εδώ και πολύ καιρό να συζητηθεί. Την συσπείρωση των επαναστατημένων ελλήνων του 21 γύρω από τον σταυρό και τον χριστιανισμό. Από τα απομνημονεύματα του Θ. Κολοκοτρώνη και του Στρατηγού Μακρυγιάννη φαίνεται καθαρά ότι η ηγεσία των επαναστατημένων ελλήνων συσπείρωσε το συντετριμμένο και σπαραγμένο ελληνισμό γύρω από το ιερότερο σύμβολο του χριστιανισμού, τον σταυρό. Δεν μπορώ να κρίνω εάν στ’ αλήθεια ο Κολοκοτρώνης πίστευε προσωπικά στον σταυρό και στον Χριστό ή εάν τα χρησιμοποίησε ως τέχνασμα και στρατήγημα για να ενώσει και να τονώσει την πίστη των ελλήνων απέναντι στην οθωμανική αυτοκρατορία. Ωστόσο θέτω τον εξής προβληματισμό: Εάν οι οπλαρχηγοί του 21 αντί για τον σταυρό και τον χριστό ζητούσαν από τον λαό να πιστέψουν και να συσπειρωθούν γύρω από τους πατρώους έλληνες θεούς και θέαινες, θα είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα; Διότι γνωρίζουμε ότι παρά τα προβλήματα και τους εμφυλίους η επανάσταση διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία κρίνοντάς το εκτός των άλλων και από το αποτέλεσμα. Στον λόγο που εκφώνησε ο Γέρος του Μοριά στην Πνύκα κάτι πήγε πάλι να πει για το ζήτημα της θρησκείας αλλά δεν το ολοκλήρωσε. Σας παραπέμπω να τον διαβάσετε, υπάρχει και στο διαδίκτυο. Εν πάση περιπτώσει πολλές φορές για την γρήγορη και επιτυχή επίλυση ενός προβλήματος είναι ανάγκη να εισάγουμε «πλασματικές παραμέτρους» όπως λέμε και στα μαθηματικά. Μια τέτοια θεωρώ ότι ήταν και ο σταυρός στην επανάσταση του 21 η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της, η οποία όμως κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να παραμείνει στην ανοικοδόμηση και ανασυγκρότηση του κατασπαραγμένου ελληνισμού κατά την μετέπειτα πορεία του. Εκεί κατά την γνώμη μου έγκειται και η εσφαλμένη πορεία που πήραμε ως έθνος μετά την απελευθέρωση διότι ενώ η ελληνική θρησκεία είναι η πλέον φιλοσοφική και επιστημονική που δημιούργησε ο άνθρωπος εμείς την αφήσαμε έρημη και στείρα.
    Ιφικράτη εάν φανερωνόταν μπροστά σου ο Γέρος του Μοριά και ο Μακρυγιάννης, θα τους μεμφόσουν για το συγκεκριμένο ζήτημα;

    ReplyDelete
  3. Οι πρώτοι χριστιανοί απέφευγαν τον σταυρό επειδή το θεωρούσαν παγανιστικό σύμβολο. Μόνο με την 6η Οικουμενική Σύνοδο έγινε επίσημα χριστιανικό. Δηλαδή τέλη του 7ου αιώνα. Οι πρώτες αναπαραστάσεις του Ναζωραίου πάνω στο σταυρό άρχισαν τον 8ο αιώνα.

    ReplyDelete

  4. Συμμερίζομαι όσα σου γράφει ο προηγούμενος φίλος (Αnonymus 25/8/14 ω.5:47πμ).Ορισμένες φορές παραξενεύομαι και εγώ από κάποια πράγματα που δημοσιεύεις. Αποκλείεται π.χ. να αγνοείς ότι ο σταυρός της Ελληνικής Σημαίας είναι αρχαιότατον ελληνικόν σύμβολον.αναγόμενον στην μινωιτικήν περίοδον 16 αιώνες πχχ., Άλλο θέμα αν θέλαμε να το αλλάξουμε με το Δελφικόν Ε, τον Μαίανδρον ή το Τετράγαμμα.
    Οι εβραίοι - κα οι όποιοι άλλοι αναφέρεις - θα μας ήταν παγερώς αδιάφοροι αν ασχολούντο μόνον με τον εαυτόν τους. Αλλά δυστυχώς "χώνονται" επιβλαβώς στις ελληνικές εσωτερικές υποθέσεις. Και στις πλέον ιδιαίτερες. Φαντάζεσαι π.χ. η Ελλάς να καθόριζε το τί θα διδάσκονται και το τί όχι, οι μαθητές των ισραηλινών και τουρκικών σχολείων; Συμβαίνει -δίχως να συνομωσιολογώ- το αντίθετο. Τα Ελληνόπουλα "εκπαιδεύονται" έξωθεν μερίμνη των εχχωρίων ανθελλήνων δωσλόγων.
    Μιλώντας για εβραίους, μασώνους και νεοταξίτες δεν συνομωσιολογούμε!
    Οι Σιωνιστές Εβραίοι δεν είναι ανύπαρκτοι! Είδαμε προσφάτως τα φρικτά εγκλήματά των στη Γάζα. Οι μασώνοι και νεοταξίτες επίσης! Είναι υπαρκτώτατοι: από.. ΗΠΑ & ΕΕ, μέχρι το Οικουμενικό Πατριαρχείο του Βαρθολομαίου που ποδηγετεί από την Τουρκία το ποίμνιο των ρωμιών! Δεν συνομωσιολογώ εγώ! Ὀλοι αυτοί συνομωτούν εναντίον του έθνους μου. Καλόν είναι να μην τους καλύπτωμε για τις ανάγκες της προπαγανδιστικής επιχειρηματολογίας: "αν όντως οι νεοταξίτες θέλουν να αποχριστιανίσουν το ρωμέικο κράτος, πρέπει όλοι να δηλώσουμε νεοταξίτες" Και εάν - λέγω εγώ- όλοι συμφωνήσουμε να συνταχθούμε με την " Νέα Τάξη" και προσκυνήσωμε τη νέα σημαία "μας" , τί θα κάνωμε όταν θα μας απαγορευθεί ως ρατσιστικό το δικαίωμα του φυλετικού αυτοπροσδιορισμού μας, η χρήση του ελληνικού αλφαβήτου και της ελληνικής πατρώας γλώσσης;
    Πάντως το ἀρθρο σου Ιφικράτη -μαζί με τα σχόλια- θα το δεις και στις κοινοποιήσεις του ΗΥΠΕΡ ΗΕLLENΩΝ

    ReplyDelete
  5. Δεν δίνεται καμια απολύτως εγγύηση οτι ο σταυρός θα αντικατασταθεί απο σύμβολα τύπου δελφικό έψιλον κλπ. Ίσα ίσα το πιθανότερο ολων είναι η εκμηδένιση του πνεύματος χάριν το στυγνου και ανθελληνικου υλισμού. Ενα νεκρό άσπρο/γαλάζιο, το τίποτα που εκφράζει το νεοελληνικό ψευδοκράτος.

    ReplyDelete
  6. Εαν οι οπλαρχηγοι του 21 αντι για τον σταυρο και τον Χριστο ζητουσαν απο τον λαο να πιστεψει και να συσπειρωθει γυρω απο τους πατρωους θεους και θεαινες,θα ειχαν τα αναμενομενα αποτελεσματα;Οχι βεβαιως,διοτι η Εκκλησια ηλεγχε(μεσω της αγταμματοσυνης) την ζωη τους.Πιστευω δηλαδη οτι αναγκαστικα μιλησαν χριστιανικα.Και σημερα να μιλησεις για εθνικη θρησκεια ειναι δυσκολο.Νομιζω ομως οτι ο σταυρος της σημαιας(ισοσκελης) ειναι των αρχαιων Ελληνων και οχι ο σταυρος του μαρτυριου,εκτος αν κανω λαθος.

    ReplyDelete
  7. Αυτό το παραμύθι με τους οπλαρχηγούς του '21 και τον χριστιανισμό πρέπει να τελειώνει επιτέλους.

    Πρώτον, αν οι Έλληνες άκουγαν τις χριστιανικές ανοησίες του παπαδαριού ακόμη δούλοι στους τούρκους θα ήμασταν.

    Δεύτερον, ο πόλεμος δεν ήταν θρησκευτικός, ήταν εθνικός. Πολέμησαν και πολλοί μουσουλμάνοι στο πλευρό μας.

    Τρίτον, έχει σημασία το τί πορεία ακολούθησε το Έθνος μετά το 21. Ουδέποτε εκσυγχρονίστηκαμε, παραμείναμε πνευματικώς ανάπηροι, κυρίως λόγω της ορθοδοξίας που καταπολεμούσε πάντα κάθετι Ελληνικό. Ουδέποτε επανήλθε η Ελληνική Παιδεία. Αυτό θα έπρεπε να ανησυχεί όλους τους αναγνώστες του άρθρου.

    Τέταρτον, το τί σημασία έχει ο σταυρός και ο χριστιανισμός, δεν θα μας το πει ο κάθε άσχετος περί τα θρησκευτικά οπλαρχηγός. Θα μας το πουν οι παπάδες. Οι παπάδες είναι οι θεματοφύλακες του χριστιανικού δόγματος, όχι ο Κολοκοτρώνης. Η επανάληψη του ονόματος Κολοκοτρώνη από ωρισμένους υποτιμά την νοημοσύνη μας. Ας μας πούν για τον Αθανάσιο Πάριο και τον Κοσμά Αιτωλό, αυτοί αναδεικνύουν το αποκρουστικό πνεύμα της ορθοδοξίας. Αλλιώς θα καταλήξουμε στο γελοίο συμπέρασμα ότι οι οπλαρχηγοί πολέμησαν για τον Αβραάμ, τον Ισαάκ, και τον προφήτη Μαλαχία.

    Πέμπτον, για τα περί σταυρού-οπλαρχηγοί-Κολοτρώνη. Η παρουσίαση του θέματος, είναι σαν να υπονοεί ότι η Ελληνική Θρησκεία δεν ετέθη ποτέ εκτός νόμου, και σαν να υπονοεί ότι οι Έλληνες του 17ου, 18ου, 19ου αιώνος είχαν θρησκευτική ελευθερία, και αφού γνώριζαν την ύπαρξη της Ελληνικής Θρησκείας, επέλεξαν ελεύθερα να φτύσουν κατάμουτρα τους Πατρώους Θεούς, και να προσκυνήσουν τον εβραίο ραββίνο Τζεσουά...

    Προφανώς και δεν έγινε έτσι. Επί αιώνες η αίρεση των ναζωραίων αφελλήνισε τον Λαό μας. Για όσους δεν το γνωρίζουν, είμαι νηπιοβαπτισμένος, όπως οι περισσότεροι Έλληνες. Έτσι δημιουργείται η χριστιανική πλειοψηφία από τα χρόνια του Ιουστινιανού.

    Αν έτσι θεωρούν κάποιοι σχολιαστές ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα της ελληνικής ιστορίας, κανένα πρόβλημα. Μπορούμε και εμείς να αντιγράψουμε βυζαντινές μεθόδους δημιουργίας θρησκευτικής πλειοψηφίας. Αν ποτέ εγώ, ή κάποιος πολιτικός μου απόγονος, πάρει την εξουσία, το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε θα είναι να προσηλυτίσουμε δια της βίας όλους τους ελληνικής καταγωγής χριστιανούς και να θέσουμε τον χριστιανισμό εκτός νόμου.

    Και αν κάποιος μελλοντικός χριστιανός σχολιαστής, ζητήσει τον λόγο γιατί βγήκε από την σημαία ο σταυρός, θα του απαντάμε, "και τί θέλεις τώρα; αφού όλοι οι Έλληνες είναι πιστοί των Πατρώων Θεών. Αν είχες μπροστά σου τον Λεωνίδα και τους 300, τί θα τους έλεγες; ότι δεν πολεμάς μαζί τους επειδή είναι πολυθεϊστές;".

    Αυτό είναι το επίπεδο αναλύσεως ωρισμένων σχολιαστών.

    Ιφικράτης

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ιφικράτη Ευχαριστώ για την απάντηση. Όμως έχω έναν ενδοιασμό για το πόσο αποτελεσματικός θα μπορεί να είναι ο δια της βίας προσηλυτισμός. Νομίζω οτι ο χριστιανισμός δεν χρησιμοποίησε κατά βάση την βία αλλά κυρίως επικουρικά. Το θεμέλιο πάνω στο οποίο πάτησε ήταν η ιδέα οτι δίνοντας αξία στα χαμερπή, αδύναμα και φτωχά ένστικτα που έχει η μάζα, θα κατάφερνε να την πάρει με το μέρος της. Όπως το ρητό : Εισιν έσχατοι οί έσονται πρώτοι, και εισί πρώτοι οί έσονται έσχατοι. Τελικά το κατάφερε.

      Delete
  8. ΕιδωλολάτρηςAugust 25, 2014 at 12:49 PM

    Ο ισοσκελής σταυρός ΔΕΝ είναι χριστιανικό σύμβολο αλλά μια από τις αρχαιότερες (αν όχι Η αρχαιότερη) γνωστές αναπαραστάσεις του ηλιακού δίσκου.

    Ο χριστιανικός ανισοσκελής σταυρός διαφέρει από τον παγανιστικό ισοσκελή όσο και ο τελευταίος διαφέρει από το αιγυπτιακό ankh, ας πούμε.

    Ο ισοσκελής σταυρός δεν χρησιμοποιήθηκε από τον χριστιανισμό ποτέ στην ιστορία. Διαφέρει τόσο από τον ανισοσκελή όσο κι από όλα τα πρώιμα χριστιανικά σύμβολα (χι-ρο, ταυ-ρο, χι-γιώτα, άλφα-ωμέγα).

    Εννοείται, οι Έλληνες θρησκευτές είμαστε ενάντιοι στην αφαίρεσή του από την σημαία του ελλαδικού κράτους.

    ReplyDelete
  9. Και ο Χριστός ήταν Έλληνας, και ο σταυρός είναι αρχαιοελληνικός, και η Μύριαμ είναι αναπαράσταση της Αθηνάς..
    ότι βλακεία κατεβαίνει στο κεφάλι του καθενός την μετατρέπει σε επιχείρημα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ποιός να ξεστραβωθεί πανηλίθιε; Ο σταυρός στην σημαία εκφράζει την χριστιανική θρησκεία. Σε λίγο θα μας πεις ότι το κράτος που ζούμε έχει αρχαιολληνικές αντιλήψεις, και για αυτό επέλεξε τον σταυρό στην σημαία. Πανίβλακα.

      Delete
    2. Το κράτος δεν επέλεξε να βάλει τον σταυρό στην συγκεκριμένη σημαία. Απλά την αντέγραψε εξ'ολοκλήρου από την σημαία της Βρετανικής Εταιρίας των Ανατολικών Ινδιών ως αγγλικό προτεκτοράτο που ήταν. Μόνο τα χρώματα άλλαξε.

      http://i45.tinypic.com/34hdwra.png

      Delete
    3. 1:26 PM
      ξεστραβώσου λέμε ρε παλιομαλάκα, για να μη σε ξεστραβώσω εγώ ιδιωτικώς

      βρήκες και βήμα για να πετάς τις μαλακίες σου, κρετίνε

      Delete
    4. Ανώνυμε 1:03 στα παπάρια μας ο λόγος που διάλεξε το κράτος που ζούμε να βάλει τον ισοσκελή σταυρό στη σημαία του.

      Δηλαδή αν ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος ή ο Τσίπρας δούνε τις τραπεζικές τους καταθέσεις να χάνονται και αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν, εσύ θα τους σταματήσεις λέγοντας "Δεν το κάνετε για το καλό του Έθνους άρα δεν μπορείτε να αυτοκτονήσετε";;;;;;;

      Delete
  10. Ναι στην Επανελλήνιση - Ναι στην κατάργηση του μισελληνικού σταυρού από την σημαία - Ναι στην επιλογή ενός Ελληνικού συμβόλου για την σημαία.

    Για να καταργηθεί το χριστιανικό σύμβολο του σταυρού από την εθνική σημαία, ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να κυκλοφορούμε Ελληνικές σημαίες με το διπλό Δελφικό Έψιλον, ή άλλα Ελληνικά σύμβολα, ώστε να συνηθίσει το μάτι των πολιτών στην ιδέα, και υποσυνείδητα να αποδεχτούν την νέα πραγματικότητα, κλείνοντας τα αυτιά τους στις βυζαντινο-ορθόδοξες υστερικές φωνές που υποστηρίζουν τον μισελληνισμό και τον ιουδαϊσμό.

    Δειλά-δειλά ήδη κυκλοφορούν σημαίες χωρίς τον χριστιανικό σταυρό από το επίσημο κράτος. Ως Έλληνες οφείλουμε να συμμετάσχουμε στον σκληρό ανταγωνισμό συμβόλων για την επιλογή νέας εθνικής σημαίας.

    Σε περίπτωση που δεν δεχτούν οι χριστιανοί να φύγει ο χριστιανικός σταυρός από την σημαία και να επιλέξουμε ένα σύμβολο που να μας ενώνει όλους, όπως το Δελφικό Έψιλον, οι Έλληνες πρέπει να αποκτήσουν δική τους εθνική σημαία, διαφορετική από την σημαία των ρωμιών.

    Ιφικράτης

    ReplyDelete
  11. Αγαπητέ Ιφικράτη.
    Αναδημοσιεύω στο hyper-hellenon τις πρόσθετες σημειώσεις που έβαλες στο άρθρο σου και μαζί τις σκέψεις που μου έφεραν.
    Έρρωσο!
    Νικος Μεταξάς

    ReplyDelete
  12. Το να καταργήσουν το σταυρό από τη σημαία είναι ένα είδος θρησκευτικού ρατσισμού. Είναι ολοφάνερο ότι γίνεται πόλεμος εναντίον των χριστιανών. Αν αυτό γινόταν σε άλλες θρησκείες θα αποκαλούνταν ρατσιστές. Τώρα δεν πρέπει να πούμε ότι αυτό που κάνουν σε εμάς είναι φασισμός; Μας ρώτησαν άμα συμφωνούμε; ΟΧΙ!!!!!! Δεν έχουμε πλέον Δημοκρατία έχουμε μια συγκαλειμμένη μοναρχία που μας θέλει σκλάβους χωρίς αξίες, χωρίς ιδανικά, χωρίς πιστεύω. Αυτό δεν πρέπει να περάσει έτσι. Πρέπει όσο είναι καιρός να ξεσηκωθούμε και μαζί με την εκκλησία να στείλουμε χαρτί με υπογραφές και να κάνουμε διαμαρτυρίες και να πιέζουμε συνέχεια. Για τη σημαία μας πεθάναν πολλοί. Όσες φορές γλιτώσαμε από τον εχθρό ήταν γιατί είχαμε τη βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας!!! Ο Θεός μας έχει δώσει και την ελευθερία και όλα όσα έχουμε και εμείς θα είμαστε πολύ αχάριστοι αν τον προδώσουμε κατά αυτόν τον τρόπο. Το ότι αντέξαμε σαν χώρα μέχρι σήμερα σε Αυτόν το οφείλουμε. Ο Θεός μας τα έδωσε όλα όσα έχουμε!!! Αν Τον προδώσουμε δεν θα μπορεί να μας βοηθήσει πια... Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!!! Σκεφτείτε το!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  13. Ο ισοσκελής σταυρός ή σταυρός της Κνωσσου(1600 πΧ) είναι ναυτικό συμβολο και συμβολιζει τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα... Η σημαία του κρατους είναι η σημαια του ναυτικού...

    ReplyDelete
  14. Ιφικράτη είδες το σύμβολο με τα δελφικά έψιλον στα γραφεία του Γιαννακόπουλου τώρα που υπέγραψε ο Μπουρούσης στον Παναθηναϊκό;
    http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20160712/engine/pegasus_LARGE_t_1301_106945939_type13145.jpg

    ReplyDelete