Sunday, August 24, 2014

Ποιά πρέπει να είναι η υψηλή στρατηγική της Ελλάδος στον 3ο παγκόσμιο πόλεμο που ζούμε τώρα;


Η Ελλάδα έχει κάθε συμφέρον να αναζωπυρώνει και να συντηρεί τις εντάσεις και τις συρράξεις πάνω στους εξής άξονες:

1. Να μην επιτρέψει ποτέ να ευθυγραμμιστούν οι ΗΠΑ με τους σουνίτες τζιχαντιστές, όπως έγινε στην Συρία, στην Αίγυπτο, και στην Λιβύη.

2. Να μην επιτρέψει ποτέ να ενωθεί πολιτικώς η Ευρώπη υπό οιαδήποτε ηγεμονία, ειδικώς γερμανική.

3. Να μην επιτρέψει ποτέ ένα νέο σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ, μεταξύ Μέρκελ και Πούτιν. Ο ηπειρωτικός άξων Γερμανίας-Ρωσσίας πρέπει να θρυμματιστεί εν τω γεννάσθαι.

4. Να μην επιτρέψει ποτέ να υλοποιηθεί ο ευρωατλαντικός χώρος. Η Ευρώπη πάση θυσία πρέπει να απελευθερωθεί από την αμερικανική ηγεμονία.

5. Να μην επιτρέψει ποτέ συνθήκη ειρήνης μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών.

6. Να μην επιτρέψει ποτέ συμμαχία σουνιτών και σιιτών.

7.Να μην επιτρέψει ποτέ την ταύτιση και την ειρήνη μεταξύ παντουρανισμού και παντουρκισμού.

8. Να μην επιτρέψει ποτέ να ενωθεί η Αφρική υπό το κίνημα του Παν-αφρικανισμού. Το αυτό ισχύει για τον Παν-σλαβισμό, Παν-αραβισμό, Παν-τουρκισμό. 
......................................................................................................................


Επειδή αρκετές φορές σε άρθρα μου για την υψηλή στρατηγική κάποιοι σχολιάζουν ότι "αυτά δεν γίνονται, η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, κλπ", αυτό το ζήτημα έχει απαντηθεί πολλάκις. Αρκεί κάποιοι που έχουν αντίθετη άποψη να θέλουν επιτέλους να έρθουν σε επαφή με την πραγματικότητα.

Αρκεί να παραδεχθούν έννοιες όπως πολιτισμικός ανταρτοπόλεμος, πόλεμος δια αντιπροσώπων, financial blitzkrieg (οικονομικός πόλεμος αστραπή), weapons of mass destruction, πόλεμος 4ης γενεάς, πολλαπλασιαστές ισχύος, μόχλευση, soft power (ήπια ισχύ), buffer states, κοινωνική μηχανική, ασύμμετρος πόλεμος, είναι μερικοί από τους όρους με τους οποίους πρέπει να εξοικειωθούν ώστε να μην αναπαράγουν μία εικόνα αδυναμίας και απαισιοδοξίας για το μέλλον της Ελλάδος.

Πρώτον, η υψηλή στρατηγική έχει βάθος χρόνου, δεν ταυτίζεται με την στρατηγική του σήμερα. Δεύτερον, η υψηλή στρατηγική χρησιμοποιεί πολλαπλασιαστές ισχύος και πολέμους δια αντιπροσώπων, ομοιάζοντας με τον μοχλό του Αρχιμήδους, ο οποίος με μικρότερη δύναμη σήκωσε μεγαλύτερο βάρος.

Ένα ζωντανό παράδειγμα στην περιοχή μας είναι το Ισραήλ το οποίο όντας 6 εκατομμύρια προσπαθεί να διαιρέσει και να νικήσει 370 εκατομμύρια Αράβων. Το καταφέρνει έχοντας υψηλή στρατηγική, πολλαπλασιαστές ισχύος(εβραϊκό λόμπυ), και πολεμά δια αντιπροσώπων. Το άρθρο μου έχει στόχο να καταδείξει τί πρέπει και τί μπορεί να κάνει η Ελλάδα στο μέλλον, όχι το τί κάνει σήμερα η Ελλάδα με τους προδότες που την κυβερνούν.

Ο δε ανταρτοπόλεμος, και ο πόλεμος 4ης γενεάς που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές, είναι μία κλασσική περίπτωση μοχλεύσεως, ήτοι ολιγάριθμες ομάδες επιτυγχάνουν εντυπωσιακά πλήγματα σε ογκωδέστερους εχθρούς με μεγαλύτερο πολιτικοστρατιωτικό εκτόπισμα.

4 comments:

 1. ιφικρατη δες τι λεει ο νεος ποινικος κωδιξ. βγηκε σημερα στα μπολγκς

  Ποινές ισοβίων για προσβολή του πολιτεύματος και ως 10 χρόνια για όποιον προκαλεί με εικόνες ή μέσω διαδικτύου τη διάπραξη της πράξης

  δηλαδη οποιος προσβαλει το σοβιετικο τσοχατζοπουλικο ρεπουσιο μισελληνικο πολιτευμα θα τρωει ισοβια!
  οποιος αριστεροφρων κοπρολαγνος βαζει ας πουμε καροτα στον πρωκτο του θα γινεται δημαρχος και γιατι οχι αργοτερα πρωθυπουργος....

  τι μπορουμε να κανουμε γιαυτο το καταπτυστο τερατουργημα?

  ReplyDelete
  Replies
  1. ΕιδωλολάτρηςAugust 25, 2014 at 1:01 PM

   Κι αυτό το τερατούργημα να αντιμετωπίσεις, τώρα που το νεο-πασοκ έρχεται με τσίπρα λαφαζάνη στρατούλη και τα άλλα παιδιά θα σου έρθουν άλλα 40 τερατουργήματα. Αυτό το άθλιο προτεκτοράτο καταρρέει και μόνο οι παράλληλες δομές μπορούν να μας σώσουν.

   Delete
 2. Πρώτον, ακόμη δεν έχει κατατεθεί στο κυνοβούλιο. Πρόκειται για αρχικό σχέδιο.

  Δεύτερον μία απάντηση για το ζήτημα εδώ: http://www.iphicratisamyras.com/2014/08/blog-post_23.html

  Ιφικράτης

  ReplyDelete
 3. Το 3 με το 4 ειναι τελειως αντιφατικα διοτι οσο η Γερμανια αποδεσμευται απο την Ρωσσια τοσο ο Ευρωατλαντικος χωρος υλοποιειται !

  ReplyDelete