Tuesday, December 3, 2013

Βάλτε κρασί στο νερό σας


Όταν ένα «αντισυστημικό» κόμμα μετρά την απήχηση των ιδεών του με βάση τις δημοσκοπήσεις και τα εκλογικά ποσοστά έχει εξασφαλίσει πιά μία θέση στο νεκροταφείο της ιστορίας.
Όταν ένα κόμμα από φασιστικό/εθνικοσοσιαλιστικό, δηλώνει εθνικιστικό, και μετά δημοκρατικό, και μετά αντιφασιστικό, έχει υποστεί πλήρη μετάλλαξη.
Οι δημοσκοπήσεις βασίζονται στην εξής απάτη που διαπράττουν οι κομματικοί μηχανισμοί:
Ο μεν Σύριζα, ψιθυρίζει στους αριστερούς οπαδούς του, ότι η σοσιαλο-φιλελεύθερη ιδεολογική του στροφή είναι ένα τέχνασμα για να αποκτήσει ερείσματα στο εξωτερικό, και για να πάρει τους ψήφους των νοικοκυραίων στο εσωτερικό. Και τάχα όταν πάρει την εξουσία, θα εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε στους αριστερούς οπαδούς του.
Το αυτό πράττει και η Χρυσή Αυγή. Ψιθυρίζει στους εθνικιστές/εθνικοσοσιαλιστές οπαδούς της ότι όταν πάρει την εξουσία, θα εφαρμόσει αυτά που έλεγε πριν 20 χρόνια. Αλλά τώρα πρέπει να παριστάνει την δημοκρατική και την αντιφασιστική.
Το αστείο της υποθέσεως είναι ότι αρκετοί δημοσιοκάφροι δεν βλέπουν την μετάλλαξη της ΧΑ σε αντιφασιστικό κόμμα και νομίζουν ότι προσποιείται. Ούτε την μετάλλαξη του Σύριζα. Θεωρούν ότι αυτά τα δύο κόμματα έχουν τόσο πονηρές ηγεσίες οι οποίες προσπαθούν να εξαπατήσουν το εκλογικό σώμα. 
Και όμως κύριοι δημοσιοκάφροι, ο Σύριζα είναι πιά κατ’ όνομα αριστερό κόμμα. Η ΧΑ είναι πιά κατ’ όνομα εθνικιστικό κόμμα. Δεν προσπαθούν να εξαπατήσουν το εκλογικό σώμα. Προσπαθούν να εξαπατήσουν τους αρχικούς οπαδούς τους. 

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι όταν πάρουν την εξουσία κόμματα που λειτουργούν κατ’ αυτό τον τρόπο, εξαπατούν τους πρώτους, τους καθαρούς οπαδούς της ιδεολογίας, και όχι το πλήθος που προσέλκυσε η δήθεν παραπλανητική προπαγάνδα.

Όταν ένα κόμμα δεν έχει το σθένος να υποστηρίξει τις πραγματικές του ιδέες όταν είναι στην μειοψηφία, δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μία στο δισεκατομμύριο να τις υποστηρίξει όταν γίνει πλειοψηφία.   
Με απασχολεί πάρα πολύ το ζήτημα της αντιλήψεως για την πλειοψηφία που έχουν κάποιοι συναγωνιστές οι οποίοι σκέπτονται ως εξής: «Ιφικράτη, μην θέσουμε θρησκευτικό ζήτημα τώρα, γιατί δεν θα μας ακούσει/ψηφίσει κανείς». 
Οπότε μήπως να αρχίσω και εγώ να φιλάω χριστιανικές εικόνες και χέρια παπάδων για να μαζέψω ψήφους; Μήπως να αρχίσω και εγώ να μιλάω υπέρ του ευρώ για μην φοβηθούν οι νοικοκυραίοι και δεν με ψηφίσουν;
Όποιος δεν αισθάνεται αυτοπεποίθηση όταν είναι ολιγάριθμος, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα προδώσει τους αγώνες όταν γίνει πλειοψηφία.
Στην πολιτική κατεβαίνω για να αλλάξω τις απόψεις των πολλών. Όχι για να αλλάξουν οι πολλοί τις δικές μου απόψεις. Αυτή είναι η βασική διαφορά μεταξύ ενός ηγέτου και του πλήθους.
Αν αρχίσουμε τις κυβιστήσεις εμείς που υποστηρίζουμε την πολιτική παρουσία της Ελληνικής Θρησκείας στο προσκήνιο, θα μεταλλαχθούμε ραγδαίως σε χριστιανικό κόμμα.
Ο επαναστάτης απαιτεί να τον ακολουθήσουν τα πλήθη. Δεν ακολουθεί τα πλήθη.
Ο Σύριζα αύξησε τα ποσοστά του διότι δεν είναι πιά αριστερό κόμμα, είναι Πασοκ Νο2. Η Χρυσή Αυγή αύξησε τα ποσοστά της διότι δεν είναι πιά εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα, είναι ΛΑ.Ο.Σ. Νο2.
Οι αφελείς πολίτες που τώρα στηρίζουν Σύριζα ή Χρυσή Αυγή, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι έχουν να κάνουν με ένα νέο δίδυμο  Πασοκ-ΛΑ.Ο.Σ. υπό άλλη ονομασία.
Η αποδοχή από τον Λαό των αρχικών ιδεών των δύο αυτών κομμάτων ήταν αντιστρόφως ανάλογη με την αύξηση των εκλογικών ποσοστών τους. Οι κομματικές ηγεσίες απέρριψαν από μόνες τους την αρχική τους ιδεολογία. Το κέλυφος είναι  άδειο. Παραμένει μόνον η εξωτερική ταμπέλα, «ριζοσπαστική αριστερά» ή «λαϊκός εθνικισμός», για να εξαπατά τους αδαείς. 
Συμπέρασμα ηλιθίων: Ε λοιπόν, πού είναι το πρόβλημα Ιφικράτη; Βάλε και εσύ νερό στο κρασί σου. Πώς αλλιώς θα πάρουμε την εξουσία;
Συμβουλή προς ηλιθίους: Βάλτε κρασί στο νερό σας. Αλλιώς θα δείτε σύντομα τον Σύριζα και την Χρυσή Αυγή να φωτογραφίζωνται αγκαλιά με την Μέρκελ και το νέο μνημόνιο.
Η ΙΕΡ.Α.Κ.Σ έχει μία βασική αρχή: Να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα και στην παραπλανηθείσα ανθρωπομάζα. Όχι από πνεύμα αντιλογίας ή λόγω στείρου ελιτισμού. Αλλά λόγω ιστορικής εμπειρίας. Οι λαοί απελευθερώνονται από την σκλαβιά όταν αισθανθούν ότι τους καλούν σε Αγώνα ηγεσίες που δεν αμφιταλαντεύονται, που είναι αδιάλλακτες, που είναι έτοιμες να τσακίσουν το τυραννικό καθεστώς.
Για να μετατρέψουμε τα σημερινά ελληνόφωνα πρόβατα σε Ελληνικούς Λύκους πρέπει να τους ενσταλλάξουμε την ιδέα ότι θα μιμούνται εμάς. Ποτέ το αντίστροφο.

16 comments:

  1. Ο ΛΑ.Ο.Σ. ποτέ δεν φυλακίστηκε, όμως.

    ReplyDelete
  2. Εδώ είναι που πρέπει να παίρνουμε μαθήματα από το ΚΚΕ. Ακόμα και στην βουλή το λέει: θέλει να καταλύσει την κοινοβουλευτική δημοκρατία και να επιβάλλει την δικτατορία του προλεταριάτου. Καμμία ιδεολογική έκπτωση δεν κάνει.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Επίσης, κατά τα λεγόμενα της Αλέκας, δεν ήθελε να πάρει την εξουσία αν του δινόταν η ευκαιρία... Θυμάσαι; Ψυγείο ψηφοφόρων δηλαδή...

      Delete
    2. Το ΚΚΕ δεν κάνει εκπτώσεις;Δε μπορεί να μιλάς σοβαρά.Ο Φλωράκης δεν ήταν ο ΓΓ του ΚΚΕ που υπέγραψε τη δήλωση δηλώσας ότι το ΚΚΕ δεν θα κάνει καμμία επαναστατική κίνηση για να ανατραπεί η δημοκρατία;Αυτό δεν είναι ιδεολογική έπτωση;Τι κι αν το λέει στο πρόγραμμά του, τι κι αν το λέει στη Βουλή.Έχει δεσμευθεί ενυπογράφως για το αντίθετο;Τι να συζητάμε μετά;

      Delete
  3. Δηλαδη οσοι ειναι "Χριστιανοι" δεν μπορουνε να ερθουνε στην ΙΕΡΑΚΣ αν συμφωνουνε σε ολα τα αλλα? Ή αν ειναι άθεοι? Επίσης οταν λες κατι τοσο "ακραιο" για τα δεδομενα της Ελλαδας που η συντριπτικη και βαλε πλειοψηφια δεν αποδεχεται και πολλοι θεωρουνε και ως "κωμικα" πώς περιμενεις να σε ακολουθησουνε? Να γινει η "αρχη" δηλαδη της εναρξης του ρευματος? Και ο Λεβεντης δεν προδωσε τα πιστευω του απο το 1992. Ακόμα στην ιδια θεση ειναι. Δε λεω φυσικα να προδωσεις τα πιστευω σου, αλλα να πεις οτι δεχεσαι και τη διαφορετικοτητα αναμεσα σας, αν σε καποια αλλα βασικα υπαρχει βεβαια συμφωνια.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το θρησκευτικό ζήτημα καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την διακριτή πολιτική ταυτότητα της ΙΕΡ.ΑΚ.Σ. Τα στελέχη και τα μέλη πρέπει να πιστεύουν στην Ελληνική Θρησκεία.

      Οι αλλόθρησκοι μπορούν να συμμετέχουν ως φίλοι και συνεργάτες του κόμματος. Όσοι επιζητούν πλήρη ένταξη, οφείλουν να αποδεχτούν τον κεντρικό πυρήνα των ιδεών.

      Σε επί μέρους ζητήματα μπορούν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις, αλλά όχι σε θεμελιώδη ζητήματα, διότι μετά δημιουργούνται διχόνιες, και το κόμμα θα οδηγηθεί σε διάσπαση.

      Η ΙΕΡΑΚΣ δεν είναι φιλελεύθερο, ούτε κομμουνιστικό κόμμα. Είναι η πολιτική πτέρυγα της Ελληνικής Θρησκείας. Αν δεχτεί χριστιανούς ως μέλη θα πρέπει να τους χορηγεί ίσα δικαιώματα, και συγχρόνως θα πρέπει να δεχτεί μέλη απ' όλα τα θρησκεύματα, πχ βουδιστές, προτεστάντες, μουσουλμάνους, εβραίους, μάρτυρες ιεχωβά, αθέους.

      Κάτι τέτοιο θα άλλαζε πλήρως την φυσιογνωμία του κόμματος.

      Όποιος Έλλην συμφωνεί στα θεμελιώδη προτάγματα μαζί μας πλην του θρησκεύματος, μπορεί να ζητήσει να ενημερωθεί για την Ελληνική Θρησκεία, να συμμετέχει σε τελετές προς τιμήν των Πατρώων Θεών και σταδιακώς να ενταχθεί ως ισότιμο μέλος.

      Ιφικράτης

      Delete
    2. Τι θέση παίρνετε για αγνωστικιστές που προωθούν την Ελληνική θρησκεία για ψυχολογικούς λόγους (το ότι ενσταλάζει μια θετική ψυχοσύνθεση στα μυαλά των Ελλήνων); Αυτοί δεν μπορούν να γίνουν μέλη;

      Delete
  4. Ιφικράτη πάτα φρένο, κάνε κράτει,
    ειδ' αλλιώς θα σε κράξει ο λαός !

    ReplyDelete
  5. Μπράβο Ιφικρ’ατη!

    ReplyDelete
  6. Ὡραῖα ἀνάλυσις, ὦ Ἰφίκρατες.Συμφωνῶ πώς αἱ ιδεολογικαὶ ἐκπτώσεις ζημιοῦν τὴν πολιτικὴν σου κίνησιν.Ὃστις ἀντιπαθεῖ τὴν Πατρώαν Θρησκείαν, νὰ μὴν ἀκολουθῆ.Θά ἦτο κρίμα δι' ἐσέ, νά καταλήξῃς σάν τούς ἂλλους κομματάρχας.

    ReplyDelete
  7. http://www.youtube.com/watch?v=cE4s_ovB35U#t=562

    ReplyDelete
  8. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Ο ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Λυπαμαι που το λεω,αλλα σιγα σιγα αρχιζω να το πιστευω και εγω.

      Delete
    2. Αναφέρεται μόνο στη Χρυσή Αυγή, άνθρωπέ μου;

      Delete
  9. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.Ο ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΣΥΜΦ'ΕΡΟΝΤΑ.

    ReplyDelete
  10. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡ.Ο ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΝΤΙΤΡΟΪΚΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦ'ΕΡΟΝΤΑ.

    ReplyDelete