Thursday, February 16, 2012

Οι πιστωτικές γραμμές της Ελλάδος είναι απεριόριστες

Γράφει ο Ιφικράτης Αμυράς 

Ο εχθρός προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον Ελληνικό Λαό διαδίδοντας ένα χυδαίο ψέμμα: ότι αν επιστρέψουμε στην δραχμή δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε ξένα προϊόντα και άρα θα πεινάσουμε, επειδή ουδείς θα δέχεται την δραχμή.
Τέτοιο ψέμμα μόνον ο διεστραμμένος εγκέφαλος των δωσίλογων θα μπορούσε να σκαρφιστεί.

Το Ελληνικό Έθνος έχει στην διάθεσή του μία σειρά πιστωτικών γραμμών άμεσα προσβάσιμων, χωρίς κανένα πρόβλημα στην πιστοληπτική του ικανότητα.

Πρώτον, η Ελλάδα μπορεί να τυπώσει δικά της ευρώ. Το έχει κάνει ήδη η Ιρλανδία, το επιτρέπει η νομοθεσία της ΕΚΤ για έκτακτες περιπτώσεις. 

Δεύτερον, με νομισματικές ανταλλαγές(currency swaps), μπορεί να ζητήσει συναλλαγές δραχμών με δολλάρια ΗΠΑ και ιαπωνικά γιέν.

Τρίτον, μπορεί μέσω διακρατικών συμφωνιών να ανοίξει αλληλόχρεους λογαριασμούς, όπου η εμπορική ανταλλαγή να τιμολογείται μέσω μίας λογιστικής μονάδος, αλλά η εξόφληση θα γίνεται με ανταλλαγή εμπορευμάτων από τις δύο πλευρές, πχ μου δίνεις πετρέλαιο σου δίνω αγροτικά προϊόντα.

Τέταρτον, δάνεια βάσει πολιτικών συμφωνιών από χώρες εκτός Ευρώπης, πχ Ρωσσία, Ινδία, Κίνα, Αραβικός κόσμος.
Πέμπτον, τύπωμα δραχμής χωρίς υποτίμηση για την κάλυψη όλων των εσωτερικών αναγκών του κράτους. Επομένως όλα τα ευρώ που κυκλοφορούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ξένο συνάλλαγμα. 

Έκτον, έκδοση κρατικών ομολόγων με κάλυψη τον Ελληνικό ορυκτό πλούτο.

Έβδομον, έκδοση ακάλυπτων ομολόγων στον κομιστή, αφορολόγητα και χωρίς πόθεν έσχες. Το ετήσιο επιτόκιο θα μπορούσε να είναι πολύ χαμηλό πχ 2%, αλλά θα προσέλκυε όσους επενδυτές θέλουν να νομιμοποιήσουν τα κεφάλαιά τους και να προστατεύσουν την ανωνυμία τους. 

Όγδοον, εξασφάλιση του τραπεζικού απορρήτου με συνταγματική κατοχύρωση ώστε να εισρεύσουν ελληνικά και ξένα κεφάλαια.

Ένατον, μηδενισμός και ποινικοποίηση κάθε φορολογίας. Πάταξη της γραφειοκρατίας με την δημιουργία επιχειρήσεων μέσω ιντερνετ, χωρίς υποχρέωση παρουσίας δικηγόρου και συμβολαιογράφου για την επικύρωση του καταστατικού, χωρίς την καταβολή φόρου κεφαλαίου, χωρίς υποχρέωση εγγραφής σε ασφαλιστικό ταμείο, χωρίς πόθεν έσχες κεφαλαίων, με συμβολικό αρχικό ονομαστικό κεφάλαιο, με κατάργηση πληρωμής παραβόλων στο εθνικό τυπογραφείο, χωρίς υποχρέωση εγγραφής σε επαγγελματικό επιμελητήριο. Η σύσταση επιχειρήσεων μέσα σε 2 ώρες μέσω υπολογιστού-διαδικτύου με μηδενικό κόστος, θα συμβάλλει στην εισροή κεφαλαίων.

Δέκατον, σύσταση ιδιωτικής τραπέζης-βιτρίνας, και δανειοδότηση μέσω αυτής του Ελληνικού κράτους από την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, με χαμηλό επιτόκιο πχ 1,25%. Η ιδιωτική τράπεζα βιτρίνα, θα δανείζεται με 1% από την ΕΚΤ και θα δανείζει το Ελληνικό κράτος με 1.25%.

Ενδέκατον, δανεισμός σε δολλάρια με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο από την FED, η οποία από το 2008 έχει δανείσει μυστικά 13 τρις δολλάρια, κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο.

Τα χρηματοπιστικά εργαλεία είναι τόσα πολλά που όχι μόνον δεν τίθεται πρόβλημα για την διατροφή του πληθυσμού εκτός ευρώ, αντιθέτως δεν θα έχουμε γάλα για τα παιδιά μας αν παραμείνουμε στο ευρώ και υποστούμε το οικονομικό ολοκαύτωμα που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Ιφικράτης Αμυράς



No comments:

Post a Comment