Tuesday, November 29, 2016

Η νέα διεθνής τάξη πραγμάτων θα βασίζεται στους (δυτικούς) κανόνες ή στις ανάγκες και το συμφέρον;


Την τελευταία δεκαετία αρκετοί Αμερικανοί αναλυτές προσπαθούν να προβλέψουν το μέλλον των διακρατικών σχέσεων με δεδομένο ότι αλλάζει ο συσχετισμός των δυνάμεων μεταξύ Δύσεως και Ανατολής.
Έχοντας συνηθίσει σε έναν δυτικο-κεντρικό τρόπο σκέψεως, πολλοί δυτικοί δημοσιολόγοι ισχυρίζονται ότι δεν κινδυνεύει η φιλελεύθερη διεθνής τάξη πραγμάτων (International Liberal Order).
Θεωρούν ότι η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσσία, η Βραζιλία και άλλες ανερχόμενες δυνάμεις, θα αναπτυχθούν εντός του υπάρχοντος διεθνούς πολιτικού συστήματος, στο οποίο κυριαρχεί ο Νόμος και οι κανόνες (rules-based international order).
Υπονοούν ότι η καθεστηκυία τάξη βασίζεται στην δικαιοσύνη και ότι είναι ανοικτή σε ίσες ευκαιρίες σε όλα τα κράτη. Φυσικά εννοούν τους δικούς τους κανόνες, τους δυτικο-κεντρικούς νόμους. 

Τίς πταίει για την ισλαμική εισβολή;



Για την εισβολή του ισλάμ στην Ελλάδα, εκτός από τους εθνομηδενιστές, τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουν οι διάφοροι "ελληνοκεντρικοί" (αρκετοί εκ των οποίων έχουν το θράσος να δηλώνουν Έλληνες στο θρήσκευμα), οι οποίοι εδώ και τόσα χρόνια ψέλνουν την μόνιμη επωδό του "να μην διχαστούμε με τους χριστιανούς".

Όταν επί δεκαετίες ψέλνεις σαν το πρόβατο αυτή την ανοησία είναι ποτέ δυνατόν να αναχαιτίσεις την ισλαμική εισβολή; Όταν δηλώνεις ανεκτικός απέναντι στην ορθοδοξία, είναι ποτέ δυνατόν να υπερασπιστείς την Ελλάδα από τον βαχαμπισμό;

Η λογική συνέπεια αυτής της επωδού θα είναι μετά από κάποιες δεκαετίες, όταν εξισλαμιστούν αρκετοί Έλληνες, να ξαναλές την ίδια ανοησία: "να μην διχαστούμε με τους μουσουλμάνους".

Ή μήπως θα καταφύγουν στο γνωστό σόφισμα: "Άλλο το ισλάμ, άλλο ο χριστιανισμός";

Το ισλάμ σήμερα συμπεριφέρεται όπως συμπεριφερόταν ο χριστιανισμός μέχρι πριν από 300 χρόνια. Δεν υπάρχει καμμία σημαντική ιδεολογική διαφορά, παρά μόνον χρονική διαφορά.

Το κίνημα της Ελληνικής Θρησκείας οφείλει να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε μισελληνική μονοθεϊστική αίρεση, ανά πάσα στιγμή, με οιοδήποτε μέσον, σε οιοδήποτε πεδίο μάχης.

Thursday, November 24, 2016

Η Βρετανία δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβώνας. Μπορεί να αποχωρήσει μονομερώς


Ingrid Detter de Frankopan: Don’t trigger Article 50 – just leave

Under international law and under the Vienna Convention on the Law of Treaties of 1969 the UK is entitled to leave by mere notice under article 50(1). There is no need to “trigger” further agreements or discussions with the EU. The UK even has the right to leave at once.

Συμφωνούμε με την δικηγόρο εκ Σουηδίας. Η Βρετανία δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβώνας.

Αν η Τερέζα Μέι το κάνει, ακόμη και αν είχε τις καλύτερες προθέσεις για το Brexit, το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να εμπλακεί σε έναν γραφειοκρατικό κυκεώνα με συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων στο Eurogroup. Με αποτέλεσμα να απομακρύνεται το διαζύγιο ΕΕ-Βρετανίας.

Sunday, November 20, 2016

Ο ανερχόμενος λαϊκισμός ανά την υφήλιο ως αλλαγή ιδεολογικού υποδείγματος



Ο ξένος Τύπος έχει γεμίσει με άρθρα, εκθέσεις, και βιβλία για τον ανερχόμενο λαϊκισμό (the rise of populism), ο οποίος εφορμά ακάθεκτος σε πολλά μέρη της υφηλίου.

Στην ουσία πρόκειται για αλλαγή ιδεολογικού παραδείγματος (paradigm shift) κατά τον Thomas Kuhn.

Κυριολεκτικώς καταρρέει το πολιτικό οικοδόμημα των τελευταίων 70 ετών. Το δυτικό πολιτικό υπόδειγμα μοιάζει να μην μπορεί να ακολουθήσει τις κοινωνικές εξελίξεις.

Διαδραματίζεται μία ιδεολογική μετατόπιση των κοινωνιών από την φιλελεύθερη δημοκρατία, στον εθνοκεντρικό λαϊκισμό.

Από την παγκοσμιοποίηση, στην εθνική κυριαρχία. Από τα ανοικτά σύνορα, στα ελεγχόμενα σύνορα. Από τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες, στις μονοπολιτισμικές κοινωνίες. Από την μονοπολική διεθνή τάξη πραγμάτων, στην πολυπολική εποχή. Από τον αντιφυλετισμό, στον εθελοντικό εθνοφυλετικό διαχωρισμό. Από τις παγκόσμιες ελεύθερες αγορές, στον οικονομικό πατριωτισμό.

Thursday, November 17, 2016

Όσο καθυστερούν οι Έλληνες στην συγκρότηση πολιτικού φορέως με βάση την Ελληνική Θρησκεία, τόσο θα συνεχίζεται ο εναγκαλισμός εκκλησίας και κράτους με δική μας ευθύνη




Βλέπω αρκετά μηνύματα στο fb ομοθρήσκων μας, οι οποίοι κάθε λίγο και λιγάκι καταδικάζουν τον εναγκαλισμό της εκκλησίας με το κράτος.

Κατηγορούν την ορθόδοξη θεοκρατία, και τον ρωμέικο τρόπο σκέψεως.

Από την μία μεριά καλώς πράττουν. Από την άλλη μεριά αφού δεν λαμβάνουν ενεργό μέρος στην πολιτική ή δεν βοηθούν στην συγκρότηση πολιτικού κόμματος με βάση την Ελληνική Θρησκεία, προς τί η αγανάκτηση;

Αν επιτρέπουμε να δημιουργείται πολιτικό κενό, σίγουρα θα το καλύψει κάποιος άλλος.

Παρά την ορθόδοξη θεοκρατία στην Χώρα μας, υπάρχουν αρκετά νομικά περιθώρια για την συγκρότηση πολιτικού κινήματος, το οποίο να υπερασπίζει τα Πάτρια Ειωθότα.

Η άγονη διαμαρτυρία σε συνδυασμό με την πολιτική/κομματική αποχή, το μόνο που καταφέρνει είναι να ενδυναμώνει τον πολιτικό μας αντίπαλο. #ιερακς

Monday, November 14, 2016

Έρανος για τα δικαστικά έξοδα του συμπολεμιστού μας



Ο Εθνικο-Απελευθερωτικός μας Αγών εναντίον του κατοχικού καθεστώτος συνεχίζεται αταλάντευτος επί χρόνια.

Σε κάθε φάση της συγκρούσεως η συνδρομή του Ιφικράτους Αμυρά έχει οδηγήσει στην αναβάθμιση του ιδεολογικού εξοπλισμού των επαναστατών.

Ως επιτροπή για την στήριξη του Ιφικράτους Αμυρά ευελπιστούμε στην βοήθειά σας για να συνεχιστεί ο Ιερός Αγών για την Εθνική Ανεξαρτησία.

Αντιμετωπίζει σειρά ποινικών διώξεων από το μισελληνικό καθεστώς για ανυπόστατες κατηγορίες. Κατηγορείται για πολιτικά, θρησκευτικά, και φορολογικά αδικήματα. Άμεσα επίκεινται έξι ποινικά δικαστήρια.

Το πρόβλημα των διώξεων αφορά όλους τους Έλληνες που αρνούνται να υποταχθούν στην κατοχική «νομιμότητα». Η συνδρομή σας θα βοηθήσει την συνέχεια του Αγώνος.

Friday, November 11, 2016

Πώς ερμηνεύεται η στάση της σύγχρονης Αριστεράς έναντι της ισλαμικής εισβολής στον Δυτικό κόσμο



Αξίζει να αναλύσουμε με βάση την πολιτική ψυχολογία την συμπεριφορά της σύγχρονης διεθνούς Αριστεράς στο ζήτημα της ισλαμικής εισβολής των χωρών του Δυτικού κόσμου. Αντί να κατηγορούμε άτομα και οργανώσεις, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ερευνούμε τα αίτια συμπεριφοράς μίας πληθυσμιακής ομάδος.
Εν συντομία ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει η σύγχρονη διεθνής Αριστερά το πρόβλημα του ισλάμ είναι ο 90/10. Δηλαδή, η πλειοψηφία των ισλαμιστών(90%) είναι καλή, αλλά μία μικρή μειοψηφία(10%) είναι εξτρεμιστική και δημιουργεί το πρόβλημα παρερμηνεύουσα το Κοράνι, ενώ το ισλάμ είναι θρησκεία της ειρήνης.
Με βάση αυτή την αντίληψη, η αστυνομία της Σκωτίας υιοθέτησε το hijab για τις μουσουλμάνες αστυνομικούς που υπηρετούν στο σώμα της, θεωρώντας ότι η απόφασή της δεν προσβάλλει τις γυναίκες. Αντιθέτως προάγει την διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Wednesday, November 9, 2016

Μηχανισμός λήψεως αποφάσεων για την εξωτερική μας πολιτική


Οιοσδήποτε οργανισμός, είτε μιλάμε για κράτος, είτε για ιδιωτική εταιρεία, είτε για νοσοκομείο, είτε για πολιτιστικό σύλλογο, πρέπει να διαθέτει έναν μηχανισμό λήψεως αποφάσεων, βασισμένο σε κάποια σταθερά κριτήρια.
Δυστυχώς στην σημερινή Ελλάδα οι περισσότεροι συμπολίτες μας επειδή δεν διαθέτουν πολιτική παιδεία, ζητούν η εξωτερική μας πολιτική να βασίζεται σε ιδεολογικά προγεφυρώματα, και μάλιστα συναισθηματικής φύσεως.
Πχ είμαστε φιλελεύθεροι δημοκράτες, άρα πρέπει να τα έχουμε καλά με την φιλελεύθερη Δύση. Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι, άρα πρέπει να τα έχουμε καλά με την ομόδοξη Ρωσσία. Είμαστε κομμουνιστές, άρα πρέπει να τα έχουμε καλά με την Σοβιετική Ένωση. Είμαστε εθνικιστές, άρα πρέπει να τα έχουμε καλά με Ναζιστική Γερμανία. Είμαστε ευρωπαϊκό κράτος, άρα πρέπει να τα έχουμε καλά με την Ευρώπη, κλπ. 

Πρώτες εκτιμήσεις για την εκλογική νίκη του Donald Trump


Όσοι συμπαθούν τον Donald Trump θα πρέπει να κρατούν μικρό καλάθι. Οι κοινωνικές υποδομές του Αμερικανικού κράτους δεν αλλάζουν με την εκλογή ενός νέου προέδρου.

Πολύ σύντομα μπορεί να αρχίσουν οι κυβιστήσεις σε θέματα εμπορίου, συνόρων, μεταναστεύσεως, στρατιωτικών επεμβάσεων.

Όπως έγινε και στην Βρετανία, το Brexit τίθεται υπό διαρκή αμφισβήτηση.

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και στις ΗΠΑ, αν και υπάρχει μία βασική διαφορά: Ο Farage δεν είναι πρωθυπουργός της Βρετανίας, ενώ ο Trump είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Oι υποστηρικτές της παγκοσμιοποιήσεως θα προσπαθήσουν να μετριάσουν τις θέσεις του Trump. Όμως αυτό που δεν μπορεί να παραγνωριστεί είναι η "ουρά" της εκλογικής εκστρατείας του Trump.

Συνασπίστηκαν λαϊκιστές, εθνικιστές, οπαδοί του κόμματος του τσαγιού, οπαδοί της παραδοσιαρχίας, ακτιβιστές κατά της παγκοσμιοποιήσεως, οπαδοί της πολιτικής ταυτοτήτων υπέρ των λευκών, και κατάφεραν την μεγάλη ανατροπή ενάντια στο δημοκρατικό κόμμα και στο κατεστημένο του ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Δεν μπορεί να προβλεφθεί με ασφάλεια προς τα πού θα κινηθεί η προεδρία Trump. Μπορεί όμως να λεχθεί με σιγουριά ότι η τάση που εμφανίστηκε στην Ευρώπη με το Brexit και τα ταυτοτικά κινήματα κατά της λαθρομεταναστεύσεως και κατά της παγκοσμιοποιήσεως θα ενδυναμωθεί έτι περαιτέρω.

Tuesday, November 8, 2016

Ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας, προϋποθέτει την αντικατάσταση του χριστιανισμού με μία άλλη θρησκεία


Η παραίτηση Φίλη για το ζήτημα του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας αποδεικνύει ότι όσοι δεν μελετούν την ιστορία είναι καταδικασμένοι να επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη. 

Προσπαθούν να αντιγράψουν το γαλλικό κοσμικό υπόδειγμα λησμονούντες ότι έχει αποτύχει. 

Αν ήταν προσεκτικότεροι θα εγνώριζαν ότι ο Ροβεσπιέρος και οι Ιακωβίνοι είχαν αγωνιστεί όχι μόνον για τον αποχριστιανισμό της γαλλικής κοινωνίας, αλλά και για την επικράτηση μία νέας θρησκείας (Λατρεία του Υπερτάτου Όντος). 

Η ανατροπή των Ιακωβίνων και η μετέπεια επικράτηση του Ναπολέοντος επανέφερε τον Καθολικισμό ως επικρατούσα θρησκεία. 

Στον απόηχο της Γαλλικής Επαναστάσεως οι επόμενες γαλλικές κυβερνήσεις προσπάθησαν να κρατήσουν μία ισορροπία διαχωρίζοντας την εκκλησία από το κράτος, αλλά συγχρόνως αποφεύγοντας τον αποχριστιανισμό της γαλλικής κοινωνίας. 

Wednesday, November 2, 2016

Στην χθεσινή εκπομπή της κας Τατιάνας Στεφανίδου συκοφαντήθηκε η Ελληνική Θρησκεία






Στην χθεσινή εκπομπή της στο κανάλι Εψιλον, η Τατιάνα Στεφανίδου με τον γνωστό κιτρινισμό της εκπομπής της προσπαθεί να συνδέσει την Ελληνική Θρησκεία με τον τραγικό θάνατο δύο ανηλίκων.

Χωρίς να διασταυρώσει πληροφορίες η εν λόγω "δημοσιογράφος", καλλιεργεί ένα κλίμα συκοφαντίας με το γνωστό τέχνασμα της γενικολογίας, και του "guilt by association".

Αναφέρεται γενικώς σε "παγανιστές" και "σατανιστές" που δήθεν συνδέονται, εμπλέκονται, και επηρέασαν τα παιδιά.

Απαράδεκτη ήταν και η στάση των δύο δικηγόρων των οικογενειών που καλλιεργούσαν συκοφαντικό κλίμα με φράσεις περί "παγανιστών που κρύβονται πίσω από αυτήν την κατάσταση", "περί μικρών παιδιών που μυούνται σε μία άκρως επικίνδυνη ιδεολογία", περί "εκκλησίας παγανιστών".

Προκειμένου να βιοποριστούν οι συγκεκριμένοι δικηγόροι, επεκτείνουν την υπερασπιστική τους τακτική σε αμιγώς θρησκευτικά ζητήματα, όντας παντελώς άσχετοι.